Foden diep door het stof: 'Ik moet nog veel leren'

Reacties

Phil Foden heeft openlijk zijn excuses aangeboden voor het overtreden van de regels bij het Engelse nationale team. De Manchester City-speler werd uit de selectie verwijderd nadat hij vrouwelijk bezoek had gehad.

Foden diep door het stof: 'Ik moet nog veel leren'
© Pro Shots

Bondscoach Gareth Southgate greep resoluut in nadat via IJslandse media duidelijk was geworden dat debutanten Mason Greenwood en Foden na de interland tegen IJsland zaterdagavond vrouwelijk bezoek hadden gehad in het spelershotel. De twee talenten werden uit de selectie verwijderd richting de Nations League-wedstrijd tegen Denemarken van dinsdagavond.

In een uitgebreide verklaring zegt Foden onder meer: 'Ik wil mijn excuses aanbieden bij Gareth Southgate, mijn ploeggenoten bij Engeland, de staf, de supporters en ook bij mijn club en mijn familie. Toen ik werd opgeroepen door Gareth voor deze interlands voelde ik me ontzettend trots. Het was een ongekende eer om het shirt van het nationale team te dragen en te debuteren.'

'Ik ben een jonge speler en moet nog veel leren, maar ik ben me er bewust van dat ik een grote verantwoordelijkheid heb bij het vertegenwoordigen van Manchester City en Engeland. In dit geval heb ik een slechte beslissing gemaakt en sloot mijn gedrag niet aan bij wat van me verwacht wordt. Ik heb de protocollen rond COVID-19 overtreden, die waren bedoeld om mij en mijn teamgenoten te beschermen. De consequentie is dat ik de kans mis om naar Denemarken te gaan met de selectie en dat doet pijn. Ik leer een wijze les na deze beoordelingsfout en ik wens Gareth en het team veel succes deze week.'

Vanuit Manchester City werd het gedrag van Foden al veroordeeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.