Flinke dreun voor verhitte Italianen op Jeugd-EK

Reacties

Sandro Tonali kan in de groepsfase van het EK Onder-21 niet meer in actie komen voor Italië. De blikvanger is voor drie duels geschorst na zijn rode kaart in het duel met Jong Tsjechië. Hij kan op zijn vroegst in de halve finale pas weer in actie komen.

Flinke dreun voor verhitte Italianen op Jeugd-EK
© Pro Shots

Tonali verloor zijn zelfbeheersing in de slotfase van het duel met de Tsjechen. Hij kreeg woensdagavond in de 84ste minuut direct rood voor zijn overtreding op Ondrej Sasinka. Italië stelde teleur tegen Tsjechië en kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Italiaanse verdediger Riccardo Marchizza kreeg in de extra tijd van dat duel ook nog rood na twee keer geel, hij is slechts voor één duel geschorst.

De UEFA heeft besloten Tonali flink te straffen voor zijn charge. Door de schorsing zit voor hem de groepsfase er al op. De Italiaanse talenten spelen deze interlandperiode nog tegen Spanje en Slovenië. In de wedstrijd van zaterdag tegen Jong Spanje is ook Matteo Gabbia er niet bij. De verdediger werd tijdens de wedstrijd tegen Tsjechië niet van het veld gestuurd, maar is door de Europese voetbalbond toch voor één wedstrijd geschorst vanwege wangedrag.

Tonali is een van de grootste talenten in de selectie van de Italianen. Hij speelde al vier interlands voor La Squadra Azzurra. De twintigjarige spelmaker is door AC Milan gehuurd van Brescia en de topclub heeft een koopoptie.

Lees hieronder de aflevering over Sandro Tonali uit de serie VI Scout.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.