Flick stelt belangrijke voorwaarde aan langer verblijf bij Bayern

Reacties

Hansi Flick zet niet zomaar zijn handtekening onder een nieuw contract bij Bayern München. Als interim-hoofdtrainer is de voormalige rechterhand van bondscoach Joachim Löw uiterst succesvol.

Flick stelt belangrijke voorwaarde aan langer verblijf bij Bayern
© Pro Shots

Flick stelt in gesprek met Sport Bild een belangrijke voorwaarde aan een langer verblijf. 'Als het om versterkingen gaat, moet een trainer naar mijn mening vetorecht hebben.' De trainer hoeft niet volledige zeggenschap te hebben. 'Natuurlijk kan een oefenmeester niet alles zelf bepalen. Je kunt niet vijf spelers halen waarin de clubleiding het niet ziet zitten.'

Tijdens de winterstop had Flick nog een door Duitse media breed uitgemeten meningsverschil met technisch directeur Hasan Salihamidzic. De oefenmeester drong aan op een aantal versterkingen, maar de club huurde alleen Álvaro Odriozola van Real Madrid.

Volgens de succesvolle trainer is er sprake van een duidelijke overlegstructuur. 'Stel dat we van de elf plekken er acht dubbel hebben bezet. Dan gaan we overleggen over die andere drie posities. Steeds heb je dan optie A, optie B en optie C. Vervolgens bekijken we de spelers en hakken we samen de knoop door.'

Onder Flick, die eerder als assistent fungeerde van de ontslagen Niko Kovac, heeft Bayern de koppositie veroverd, de halve finale in het Duitse bekertoernooi bereikt en staat het op de drempel van de kwartfinale in de Champions League na een 0-3 zege op Chelsea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.