Spitsenkwestie bij Bayern: Müller of 'altijd aanwezige' Zirkzee?

Reacties

Speelt Thomas Müller in de spits of krijgt Joshua Zirkzee weer een kans? Het is de voornaamste vraag bij Bayern München in de aanloop naar de competitiewedstrijd tegen FC Augsburg van zondag. Los daarvan is technisch directeur Hasan Salihamidzic van Der Rekordmeister zeer tevreden over de ontwikkeling van de jonge aanvaller.

Spitsenkwestie bij Bayern: Müller of 'altijd aanwezige' Zirkzee?
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
2 - 0
FC Augsburg
FC Augsburg

Omdat trainer Hansi Flick zijn elftal niet overhoop wilde gooien, koos hij er afgelopen zaterdag tegen 1899 Hoffenheim voor om de geblesseerde Robert Lewandowski één op één te vervangen door een andere centrumspits: Zirkzee. De achttienjarige Nederlander was eenmaal trefzeker tijdens het veelbesproken duel dat Bayern met 0-6 won.

Dinsdag in het treffen met Schalke 04 in de kwartfinale van het toernooi om de DFB-Pokal moest Zirkzee echter genoegen nemen met een rol als late invaller omdat deze keer Müller centraal in de aanval werd geposteerd. Het zorgde er wel voor dat het spel van de Duitse topclub niet zo vloeiend verliep als met de ex-international op het middenveld.

'Het inzetten van Thomas op die plek kan een verrassing voor de tegenstander zijn geweest', vertelt Salihamidzic aan Bild. De 'td' ziet Zirkzee snel progressie boeken. 'Hij heeft geleerd meer aanwezig te zijn, voorheen was hij af en toe aan het slapen. Maar als je nu de trainingen ziet… hij staat er altijd. Dat bevalt me zeer. Ik moet onze trainer verder ook gelijk geven: de weg naar de top is lang.'

Nieuwe superspits? 'Zirkzee doet het nog beter dan Haaland'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer J. Zirkzee
Meer over J. Zirkzee
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.