Flick begint 2023 met vijf debutanten voor twee oefenwedstrijden

Reacties

Hansi Flick is een man van zijn woord. Maandag beloofde de trainer al verrassende namen voor zijn eerste selectie van het kalenderjaar, en vrijdag dropte hij die dan ook. Duitsland heeft vijf debutanten in zijn selectie voor de oefenwedstrijden tegen Peru en België.

Flick begint 2023 met vijf debutanten voor twee oefenwedstrijden
© Pro Shots

De nieuwkomers zijn Josha Vagnoman (VfB Stuttgart), Marius Wolf (Borussia Dortmund), Mergim Berisha (FC Augsburg), Kevin Schade (FC Brentford) en Felix Nmecha (VfL Wolfsburg). Wie er ook weer bij zijn: Timo Werner en Florian Wirtz, smaakmakers bij respectievelijk RB Leipzig en Bayer Leverkusen. De twee misten het WK door blessures.

Er ontbreken de nodige vertrouwde namen. Van Thomas Müller was de afwezigheid reeds aangekondigd, ook Ilkay Gündogan wist al langer dat hij niet zou worden opgeroepen. Ook Antonio Rüdiger, Niklas Süle, Lukas Klostermann en Leroy Sané zijn er niet bij. Manuel Neuer ook niet, maar de keeper van Bayern München brak dan ook zijn been bij een ski-ongeluk.

Het is een bewuste keuze van Flick om in deze periode nieuwe spelers de kans te geven. Duitsland speelt het EK in eigen huis en heeft dus enkel oefenwedstrijden in de komende vijftien maanden. Flick wil die duidelijk benutten om iedereen een kans te geven van wie hij vermoedt dat hij een rol kan spelen tijdens het EK volgend jaar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.