Müller reageert volwassen op voorlopige afwijzing Flick

Reacties

Thomas Müller maakt geen deel uit van de eerstvolgende selecties van Duitsland. De aanvaller van Bayern München heeft inmiddels op die afwijzing gereageerd en neemt de keuze van bondscoach Hansi Flick sportief op.

Müller reageert volwassen op voorlopige afwijzing Flick
© Pro Shots

'We waarderen elkaar en zullen ook in het vervolg goed met elkaar in contact blijven. Dan zien we wel hoe het verder gaat. Voor nu duim ik voor de jongens tijdens de eerste interlands van het jaar. Ik wil de interlandperiode persoonlijk benutten om me optimaal voor te bereiden op de uitdagingen die er bij Bayern liggen. Het seizoen nadert zijn ontknoping en in alle drie de competities staan er we er uitstekend voor. Mijn honger naar prijzen is niet minder geworden', aldus Müller op Instagram.

Flick vertelde ook dat zijn beslissing van nu geen definitief karakter kent. 'Thomas en ik hebben het besproken, hij zal niet worden opgeroepen voor de wedstrijden in maart en juni. Ik wil jongere spelers een kans geven, maar dat betekent niet dat zijn carrière bij Duitsland erop zit en dat hij geen rol zal spelen op het EK. Thomas ziet de dingen zoals ik dat ook doe, waarom zou ik de deur voor zo'n speler voorgoed dicht smijten?', bedient Flick zich in de Suddeutsche Zeitung van een retorische vraag.

Duitsland speelt in maart interlands van een vriendschappelijk karakter. Op 25 maart treft Duitsland Peru in Mainz, drie dagen later is België te gast in Keulen. In juni wil Duitsland ook oefenwedstrijden spelen, de tegenstanders moeten nog bekend worden. De ploeg van Flick heeft geen verplichtingen, want als gastland van Euro 2024 hebben ze hun startbewijs voor dat toernooi al binnen.

Flick en Müller kennen elkaar inderdaad goed. De huidige bondscoach werkte al als assistent van Joachim Löw, en de twee werkte samen toen Flick Bayern onder zijn hoede had. Samen wonnen ze de Champions League van 2020. Het afgelopen WK was geen hoogtepunt: Duitsland sneuvelde in een poule met Spanje, Costa Rica en Japan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.