Flekken onderuit met Brentford: kolderiek moment blijft onbestraft

Reacties

Burnley mag door een thuiszege op Brentford blijven hopen op lijfsbehoud in de Premier League. Keeper Mark Flekken beleefde met Brentford een nogal ongelukkige middag op Turf Moor en zag een opvallend moment van onoplettendheid niet afgestraft worden.

Flekken onderuit met Brentford: kolderiek moment blijft onbestraft
© Pro Shots
Burnley
Burnley
2 - 1
Brentford
Brentford

Burnley greep zaterdagmiddag een strohalm in de jacht op lijfsbehoud op het hoogste Engelse niveau. De ploeg van manager Vincent Kompany werd in het zadel geholpen door een vroege rode kaart van Sergio Reguilón. De Spanjaard vergreep zich in het strafschopgebied aan Vitinho en na een lang beraad met de VAR besloot arbiter Darren Bond Reguilón rood te geven en Burnley een strafschop.

Jacob Bruun Larsen ging achter de bal staan en passeerde Flekken, al zat de Oranje-international wel in de buurt van de inzet. Na vijftig minuten ontsnapte de Nederlandse keeper aan een nieuwe tegengoal bij een moment van onoplettendheid. Flekken zag niet dat David Fofana nog achter hem stond toen hij een uittrap wilde nemen en de sluwe spits van Burnley pikte de bal op. Flekken herstelde zich ternauwernood door een sliding, waarna Burnley een corner kreeg.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Fofana was Flekken na een uur alsnog de baas. Op aangeven van Wilson Odobert schoot de aanvaller uit Ivoorkust de 2-0 binnen. Kort voor tijd kwam Brentford terug tot 2-1 via een kopbal van de Noor Kristoffer Ajer. Ivan Toney dacht nog even de gelijkmaker te maken, maar beging bij zijn doelpunt een overtreding op keeper Arijanet Muric (ex-Willem II en NAC Breda). Burnley hield stand en boekte de vierde zege van het seizoen. The Clarets komen op zeventien punten, acht punten achter de veilige zeventiende plaats van Nottingham Forest.

Luton Town
Luton Town
1 - 1
Nottingham Forest
Nottingham Forest

Nottingham Forest hield een punt over aan het bezoek aan Luton Town, bij wie Tahith Chong in de basis begon en Tim Krul op de bank zat. Chris Wood opende na een half uur de score op Kenilworth Road. De thuisploeg dacht nog voor rust op 1-1 te komen, maar de goal van Teden Mengi ging niet door vanwege hands. Kort voor tijd kwam Luton alsnog naast Nottingham Forest: Luke Berry hielp de nummer achttien alsnog een punt: 1-1. Het gat tussen beide ploegen blijft daardoor drie punten.

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Brentford
34
9
8
17
52-59
-7
35
16
Everton
34
11
8
15
36-48
-12
33
17
Nottingham Forest
34
7
9
18
42-60
-18
26
18
Luton Town
34
6
7
21
47-75
-28
25
19
Burnley
34
5
8
21
37-69
-32
23
20
Sheffield United
34
3
7
24
33-92
-59
16
* Actueel tot en met 26 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.