Firmino doet boekje open over spanningen tussen Mané en Salah

Reacties

Roberto Firmino heeft een boekje opgedaan over de gespannen verhoudingen tussen Sadio Mané en Mohamed Salah. De Braziliaanse spits heeft regelmatig een brandje moeten blussen tussen de twee steraanvallers in zijn tijd bij Liverpool.

Firmino doet boekje open over spanningen tussen Mané en Salah
© Pro Shots

Firmino vormde jarenlang een succesvol aanvalstrio met Mané en Salah, voordat hij afgelopen zomer naar Al-Ahli in Saoedi-Arabië vertrok. Daarmee kwam een einde aan een succesvolle periode bij Liverpool, dat mede dankzij de fameuze voorhoede in 2019 de Champions League won en een jaar later de eerste landstitel sinds 1990 veroverde. Ondanks die successen was het zeker niet altijd rozengeur en maneschijn op Anfield, heeft Firmino nu onthuld in zijn nieuwe boek Si Señor: My Liverpool Years waarvan The Guardian een passage heeft gepubliceerd.

Mané en Salah konden elkaars bloed soms namelijk wel drinken, zoals tijdens een competitieduel met Burnley in 2019 aan de oppervlakte kwam. De Senegalees was destijds woedend op de Egyptenaar, die verzuimde de bal af te leggen en voor eigen succes ging. Toen Mané daarna naar de kant werd gehaald door Jürgen Klopp, ging hij geïrriteerd en druk gebarend op de bank zitten. De kemphanen stelden daarna dat er geen probleem meer was, maar Firmino heeft nu geopenbaard dat het zeker niet de enige keer was dat de twee sterren botsten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Salah en Mané hadden daarvoor ook al hun probleempjes gehad, maar toen gebeurde het op het veld en kon de hele wereld het zien', vertelt Firmino. 'Ik wist dat het al broeide sinds het seizoen daarvoor, 2018/19. Instinctief voelde ik dat het mijn plicht was om het brandje te blussen. Mané was van ons drie het meest explosief. Ik was altijd aan het praten om hem te kalmeren. Salah frustreerde iedereen altijd als hij de bal niet afspeelde, al weet ik niet of hij zich er bewust van was. Maar Klopp besprak dit waar iedereen bij was, het was een duidelijke hint voor Salah.'

Op die bewuste avond in augustus kwamen de frustraties aan de oppervlakte, toen Mané zijn irritatie ventileerde voor het oog van de camera. Firmino reageerde destijds al met een veelzeggende glimlach in de catacomben. 'Ik kon het niet laten om te lachen, maar hun ruzie was niet grappig. Ik was de link tussen hen in ons aanvalsspel en op die momenten de brandweerman. Maar dat gezicht trok ik omdat ik wist dat het niet tot iets serieus zou leiden. Ze waren nooit de beste vrienden, maar ze stopten nooit met praten en gedroegen zich altijd uiterst professioneel.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Meer Roberto Firmino
Meer over Roberto Firmino
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.