'Bekritiseerde Benzema voedt speculaties met vertrek uit Riyad'

Reacties

Karim Benzema komt zaterdag niet in actie met Al-Ittihad in het competitieduel met Al Tawoun. De Franse vedette heeft de afgelopen twee dagen niet meegetraind met de selectie van trainer Marcelo Gallardo en zou Riyad zelfs hebben verlaten.

'Bekritiseerde Benzema voedt speculaties met vertrek uit Riyad'
© Pro Shots

Dat melden lokale media in Saoedi-Arabië deze vrijdag. Volgens Al-Rayidiya is het nog onduidelijk waarom Benzema is vertrokken uit de hoofdstad van Saoedi-Arabië. Het zou gaan om persoonlijke redenen. Duidelijk is dat Benzema wel eens betere tijden heeft gekend in zijn loopbaan. De voormalige Gouden Bal-winnaar verwijderde na de afgetekende nederlaag (2-5) tegen het Al-Nassr van Cristiano Ronaldo van afgelopen dinsdag ook al zijn Instagram-account.

Volgens de berichtgeving in Saoedi-Arabië was dat een reactie van Benzema op de aanzwellende kritiek op zijn functioneren. De 36-jarige spits scoorde weliswaar twaalf keer sinds zijn komst naar Al-Ittihad, maar wordt een gebrek aan inzet verweten. Benzema is niet de enige ster die het niet volledig naar zijn zin heeft in Saoedi-Arabië. Roberto Firmino zou volgens Engelse media ook al weer willen vertrekken bij Al-Ahli en wordt in verband gebracht met een terugkeer naar de Premier League.

Meer buitenlanders
Zo beginnen de eerste scheurtjes zichtbaar te worden in de Saoedische sterrenshow. Dat terwijl de voetbalbond vrijdag nog bekendmaakte dat er vanaf komend seizoen plek is voor tien buitenlanders in de selectie (van in totaal 25 spelers) in plaats van acht. Daarvan zouden er dan wel twee geboren moeten zijn in 2003 of later. Zo krijgen de clubs in Saoedi-Arabië dus nog meer ruimte om buitenlandse spelers aan te trekken. Wel mogen er maximaal acht buitenlanders in de wedstrijdselectie zitten.

Bekijk hier al onze video's
Meer K. Benzema
Meer over K. Benzema
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.