Klopp probeert relletje tussen Mané en Salah weg te lachen

Reacties

Jürgen Klopp heeft er geen probleem mee dat Sadio Mané zaterdagavond nogal gefrustreerd oogde bij de ruime zege van Liverpool bij Burnley (0-3). De manager maakte duidelijk dat de 27-jarige Senegalees niet kwaad was over zijn wissel.

Klopp probeert relletje tussen Mané en Salah weg te lachen

Er leek weinig reden voor woede bij The Reds. De lastige uitwedstrijd tegen Burnley werd eenvoudig gewonnen en voor Mané verliep de wedstrijd ogenschijnlijk ook prima, hij maakte in de 37ste minuut de 0-2. Toch was de buitenspeler duidelijk niet blij na zijn wissel in de 85ste minuut. Het leek met onvrede over het spel van Mohamed Salah te maken te hebben, dat de Egyptenaar onvoldoende oog had voor zijn ploeggenoot. Klopp ontkende dat na afloop niet.

Bij zijn persconferentie probeerde de Liverpool-manager overduidelijk de lucht te klaren, door met een brede glimlach te vertellen dat hij echt geen problemen had met de houding van Mané en dat telkens maar te herhalen. Klopp zei: 'Sadio is een emotionele jongen. We zijn allemaal individuen. Iets liep niet zoals hij wilde en het was niet de wissel. Hij was boos, maar dat was ook alles. Het was wel duidelijk. Hij kan zijn emoties niet verbergen en dat vind ik prima. Het is allemaal opgelost. We hebben erover gesproken, niets aan de hand.'

Klopp vervolgde: 'Het ging om een situatie in de wedstrijd. Daar was hij niet blij mee en dat is prima. Zou hij opnieuw zo reageren? Waarschijnlijk niet, maar het is gebeurd. Hij heeft niets verkeerd gezegd, hij keek alleen anders dan normaal. Natuurlijk begrijp ik dat jullie hier wel een onderwerp van zullen maken. Godzijdank zijn we een week weg. Dus als jullie erover schrijven, lezen we het toch niet. Na die week zal iedereen het wel vergeten zijn. Het is prima. Een goed moment om dit te doen. Het is echt allemaal goed, niets aan de hand.'

Het was niet voor het eerst dat er wat frustratie was tussen Mané en Salah, vorig seizoen was dat ook regelmatig het geval als een van de twee voor eigen succes ging. Tegen Burnley waren er slechts vier passes tussen de twee. In onderstaande grafiek is te zien hoe Liverpool combineerde. Hoe dikker de lijn, hoe meer combinaties tussen twee spelers. Omdat het aantal tussen Mané (nummer 10) en Salah (nummer 11) relatief zo laag was, is er niet eens een lijn.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.