Liverpool dendert door en verbetert clubrecord uit kampioensjaar

Reacties

Liverpool heeft zaterdagavond ook het vierde Premier League-duel gewonnen. De overwinning op bezoek bij Burnley was er een van historische waarde. De ploeg van manager Jürgen Klopp heeft nu al dertien competitieduels op rij gewonnen, een clubrecord.

Liverpool dendert door en verbetert clubrecord uit kampioensjaar
Burnley
Burnley
0 - 3
Liverpool
Liverpool

Saillant genoeg dateerde het oude record uit 1990, het jaar waarin Liverpool zijn laatste landstitel vierde. Destijds wonnen The Reds met clublegende Kenny Dalglish als coach twaalf duels op rij, waarvan drie in het kampioensjaar 1989/90 en negen in het seizoen erna. De equipe van Klopp sloot het vorige seizoen af met negen zeges op rij, maar moest het kampioenschap desondanks aan Manchester City laten.

De kampioen had uiteindelijk twee punten meer, nu is dat de voorsprong die Liverpool op de ploeg van Pep Guardiola heeft. Om de perfecte status en de koppositie te behouden, moest de Champions League-winnaar op Turf Moor winnen van Burnley. Al snel werd duidelijk dat het voor linksback Erik Pieters en zijn ploeggenoten moeilijk zou worden dat te voorkomen.

Mohamed Salah, vorige week tegen Arsenal nog de grote man met twee goals, liet zich namelijk al snel gelden. Na vijf minuten raakte de Egyptenaar al de paal met een gekruld schot uit een lastige hoek. Na twintig minuten was het opnieuw bijna raak toen Jordan Henderson hem diep stuurde. Dit keer stuitte Salah op doelman Nick Pope en verdween de rebound vervolgens net naast.

UEFA-Speler van het Jaar Virgil van Dijk begon net als Georginio Wijnaldum weer in de basis.
UEFA-Speler van het Jaar Virgil van Dijk begon net als Georginio Wijnaldum weer in de basis.

Na 34 minuten was de ban alsnog gebroken. En voor de tweede keer dit seizoen gebeurde dat door een eigen doelpunt, al was het Trent-Alexander Arnold die de handen triomfantelijk in de lucht stak. De rechtsback wilde eigenlijk een voorzet geven, maar zag de bal pardoes in de verre hoek achter Pope belanden nadat die Burnley-spits Chris Wood had getoucheerd.

Vier minuten later leek Sadio Mané de wedstrijd al in het slot te gooien met alweer zijn dertigste goal voor Liverpool sinds de start van vorig seizoen. De minder vaak trefzekere, maar desondanks minstens zo belangrijke Roberto Firmino was met een fraaie vooractie de architect van het doelpunt dat al na 37 minuten Burnley voor een schier onmogelijke taak stelde.

De ploeg van Sean Dyche probeerde daarna nog wel iets terug te doen en kreeg ook nog wel wat mogelijkheden, maar Liverpool hield met Virgil van Dijk achterin voor het eerst dit seizoen de nul. Tien minuten voor tijd nam Firmino op aangeven van Salah de laatste spanning weg met zijn vijftigste Premier League-doelpunt. Het betekende de kroon op een historische Liverpool-avond.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.