Fiorentina beëindigt bijzonder bekerverhaal en plaatst zich voor unieke Coppa-finale

Reacties

De finale van het Coppa Italia-toernooi gaat dit seizoen tussen Internazionale en Fiorentina. Laatstgenoemde ploeg maakte donderdag een einde aan het wonderlijke bekerverhaal van Cremonese.

Fiorentina beëindigt bijzonder bekerverhaal en plaatst zich voor unieke Coppa-finale
© Pro Shots
Fiorentina
Fiorentina
0 - 0
Cremonese
Cremonese

Cremonese staat al dit gehele seizoen bij de onderste twee ploegen in de Serie A, maar stuntte in het bekertoernooi door eerst Napoli en vervolgens ook AS Roma te verslaan. Daardoor stond de ploeg van Cyriel Dessers, die donderdag op de bank begon, opeens in de halve finale. Daarin bleek Fiorentina echter te sterk te zijn.

La Viola had in de heenwedstrijd al een 0-2 voorsprong genomen en verdedigde die marge donderdag met succes. Cremonese probeerde het wel, maar Fiorentina bleek simpelweg te sterk te zijn voor de tegenstander. Dessers kon daar ook geen verandering in brengen: hij viel in de tweede helft in. 

Fiorentina speelde in 2014 voor het laatst een bekerfinale en won de Coppa Italia voor het laatst in 2001. Inter, dat woensdag Juventus elimineerde, won de beker vorig jaar nog en gaat op 24 mei dus voor titelprolongatie. Inter-Fiorentina was nog nooit eerder de Italiaanse bekerfinale.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.