'Feyenoorder Fer de beste tiener in de Eredivisie'

Leroy Fer is op dit moment de beste tiener in de Eredivisie. De negentienjarige middenvelder van Feyenoord bleef in een verkiezing op VI.nl zijn ploeggenoot Georginio Wijnaldum en Kevin Strootman van Sparta Rotterdam voor.

'Feyenoorder Fer de beste tiener in de Eredivisie'

De redactie van VI.nl selecteerde zes spelers van jonger dan twintig jaar die dit seizoen regelmatig aan spelen toekomen in de Eredivisie. Fer werd met overmacht gekozen tot de beste van het zestal tieners. Hij kreeg veertig procent van de stemmen.

Strootman en Wijnaldum kregen ieder twintig procent van de stemmen. Gianluca Nijholt (FC Utrecht) was de favoriet van negen procent van de bezoekers die deelnamen aan de poll. Leandro Bacuna (FC Groningen) kreeg zeven procent van de stemmen, terwijl Marko Vejinovic (Heracles Almelo) als laatste eindigde met vier procent.

De tieners met de meeste stemmen zijn ook de spelers die tot dusverre de meeste ervaring opdeden. De Feyenoorders Fer en Wijnaldum speelden beiden al 61 competitiewedstrijden en Strootman kwam 45 keer in actie in de Eredivisie namens Sparta. Vejinovic (13), Nijholt (12) en Bacuna (7) hebben veel vaak minder mogen ruiken aan het grote werk.

Bekijk hier al onze video's