Feyenoord verloor in 2018 vaker dan Excelsior

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Feyenoord - Excelsior is de laatste wedstrijd van de 29ste speelronde.

Feyenoord verloor in 2018 vaker dan Excelsior

FEYENOORD - EXCELSIOR


Aftrap:16.45 uur
Scheidsrechter:Serdar Gözübüyük
Laatste 5 duels Feyenoord:9 punten
Laatste 5 duels Excelsior:9 punten

ACTUEEL

• Voor Feyenoord telt natuurlijk vooral de KNVB-bekerfinale, maar de Rotterdammers zijn er ook veel aan gelegen om als vierde te finishen. Tegenstander Excelsior is al even zeker van handhaving en kan bij een aardige serie zelfs nog in de buurt komen van de play-offs om Europees voetbal.

• In de persoon van Steven Berghuis heeft Feyenoord de beschikking over de speler die in de eerste 28 speelrondes het meest waardevol was. De vleugelflitser had dit seizoen een rechtstreeks aandeel in 23 goals door zelf twaalf keer te scoren en elf keer de assist te leveren.

'Excelsior gaat relaxter dan ooit op bezoek bij Feyenoord'

Geen enkele speler maakte dit seizoen vaker de openingsgoal in een Eredivisie-duel dan Milan Massop. De verdediger van Excelsior slaagde hier vijf keer in, waaronder twee weken terug tegen ADO Den Haag (1-2).

Jhon van Beukering na afloop van de Feyenoord - Excelsior van 2010/11 (1-0).
Jhon van Beukering na afloop van de Feyenoord - Excelsior van 2010/11 (1-0).

• Opmerkelijk is dat Feyenoord sinds de jaarwisseling meer nederlagen in Eredivisie-verband leed dan Excelsior: vijf om vier. De landskampioen kreeg in deze periode ook meer tegendoelpunten: zeventien om veertien.

Een razendsnelle vooruitblik op Feyenoord - Excelsior.

• Excelsior zette zijn laatste drie uitwedstrijden in winst om en verbetert bij een triomf in De Kuip het clubrecord dat eerder dit seizoen werd gevestigd.

HISTORIE

• Feyenoord en Excelsior ontmoetten elkaar twintig keer eerder in De Kuip. De Kralingers wonnen slechts eenmaal. In 1980 werd het ook meteen 0-4. Feyenoord zegevierde achttien keer en bleef nog een keer steken op een gelijkspel.

• Afgelopen seizoen won Feyenoord met 4-1 van Excelsior in De Kuip. Bij de bezoekers viel Dogucan Haspolat in, die daarmee de eerste Eredivisie-speler uit het jaar 2000 werd.

De laatste vijf Eredivisie-edities tussen Feyenoord en Excelsior:


SeizoenUitslag
2010/111-0
2011/123-0
2014/153-2
2015/163-0
2016/174-1

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.