Feyenoord-uitblinker Aursnes is geduldig: 'Wat kan ik eisen?'

Reacties

Het winnende doelpunt werd gemaakt door Cyriel Dessers, maar de grote uitblinker bij Feyenoord in de 1-2 zege op Union Berlin was toch wel Fredrik Aursnes. De middenvelder, die vaker invaller dan basisspeler is, bonkt op de deur bij Arne Slot. Tegelijkertijd weet hij dat hij niets kan eisen.

Feyenoord-uitblinker Aursnes is geduldig: 'Wat kan ik eisen?'
Union Berlin
Union Berlin
1 - 2
Feyenoord
Feyenoord

De 25-jarige Aursnes kwam afgelopen zomer over van Molde FK en Slot loopt met de middenvelder weg. Toch staat de Noor niet iedere week in de basis. Donderdag mocht hij het weer eens vanaf de aftrap laten zien en Aursnes greep die kans met beide handen aan. Dat zag ook Slot: 'Hij sprong eruit voor mij', zei de oefenmeester over de middenvelder.

Aursnes zelf toonde zich in gesprek met VI ook tevreden. Maar frustreert het niet dat hij niet iedere keer zeker is van een basisplaats? 'Natuurlijk wil ik iedere week spelen, maar Het Team kom bij mij op nummer één', maakt hij duidelijk. 'Ik doe gewoon wat de coach van me vraagt, of het nu in de basis is of als wisselspeler. Feyenoord heeft veel goede spelers, wat kan ik eisen? Ik probeer als ik speel, het eruit te laten zien of ik er iedere week sta. Op die manier hoop ik steeds vaker te mogen spelen, al is dat niet aan mij.'

Lees het hele gesprek met Fredrik Aursnes na de Feyenoord-zege in Berlijn via VI PRO. In het artikel legt Arne Slot ook uit wat de middenvelder zo goed maakt.

Bekijk hier al onze video's
Meer F. Aursnes
Meer over F. Aursnes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.