Feyenoord naar Tirana: klein stadion, gratis tickets

Reacties

Sinds Feyenoord op 22 juli (!) begon aan het Europese seizoen, werd er al lacherig gesproken over Tirana. Naarmate de goede prestaties van Feyenoord aan bleven houden, werd er serieuzer gepraat over de stad waar de finale van de Conference League wordt afgewerkt. Donderdag kwam de droom van de fans uit: op 25 mei wordt er gespeeld in de Arena Kombëtare. De kans is zeer reëel dat de trouwste supporters van Feyenoord een kaartje kunnen bemachtigen voor de finale, zelfs met de kleine capaciteit van het nieuwe stadion in Albanië.

Feyenoord naar Tirana: klein stadion, gratis tickets
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

De Arena Kombëtare (of zoals de UEFA graag gebruikt, de National Arena, of, vanwege sponsorredenen, het Air Albania Stadium) is november 2019 in gebruik genomen in Albanië en is met een capaciteit van 22.500 de grootste thuishaven van het land. Het nieuwste stadion is gebouwd op de resten van het afgebroken Qemal Stafa Stadium en kwam mede tot stand door inmenging van de UEFA. Via het HatTrick-project verdeelt de Europese voetbalbond een deel van zijn eigen inkomsten over projecten die bijdragen aan voetbalontwikkeling in een land.

Arena Kombëtare
© UEFA
Arena Kombëtare

Uit die plannen is dus het Conference League-stadion komen rollen. Nu Feyenoord de eindstrijd bereikt heeft, zal de club binnenkort met informatie komen rondom de ticketverdeling. De UEFA hanteert eigenlijk elk jaar vaste percentages voor de verdeling van tickets over finalisten. Beide teams mogen zo'n 25 procent van het stadion vullen, de overige 50 procent van de tickets gaan naar bijvoorbeeld sponsors en andere eregasten.

Een snelle rekensom leert ons dus dat Feyenoord zo'n ruim 5.500 kaarten mag verdelen onder zijn fans. Er is ook nog een bonus voor de supporters. De UEFA maakte in februari bekend dat de finalisten van de Conference League gratis tickets krijgen, om clubs en fans te belonen voor hun steun en bijdrage aan het Europese voetbal tijdens de coronacrisis. Het gaat per club om 3.000 tickets, die Feyenoord naar eigen inzicht mag verdelen.

De UEFA noemde dat de tickets bijvoorbeeld naar de trouwste seizoenkaarthouders kunnen gaan, of naar fans die de meeste uitwedstrijden bijwoonden. Het wordt Feyenoord door de bond verboden om de gratis tickets aan sponsors, clubpartners of club officials te geven. Feyenoord, dat op het moment van de UEFA-aankondiging de eerste knock-outwedstrijd tegen Partizan Belgrado nog moest spelen, heeft nog niet gemeld wat er met de gratis tickets gaat gebeuren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.