Feyenoord laat Europese eliminatie achter zich en dendert door richting de landstitel

Reacties

Feyenoord heeft zondagmiddag een volgende stap richting de landstitel gezet. De ploeg van Arne Slot had drie dagen na de Europese uitschakeling door AS Roma weinig last van FC Utrecht, dat met 3-1 verslagen werd. Feyenoord zou nu over twee weken kampioen kunnen worden, al heeft het dat nog niet in eigen hand.

Feyenoord laat Europese eliminatie achter zich en dendert door richting de landstitel
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

Afgelopen donderdag sneuvelde Feyenoord in de kwartfinale van de Europa League, door na verlenging met 4-1 te verliezen van AS Roma. Slot hoopte zondag op een juiste reactie van zijn ploeg en werd niet teleurgesteld. Met een aangepaste defensie, vanwege het ontbreken van Gernot Trauner (ziek) en Quilindschy Hartman (geschorst), werd de horde FC Utrecht simpel genomen.

Direct na afloop van de competitietopper PSV-Ajax (3-0) begin Feyenoord gretig aan de thuiswedstrijd in de dertigste speelronde. De thuisploeg zette Utrecht meteen onder druk en scoorde uit de eerste serieuze kans die het kreeg. Sebastian Szymanski werd na een kwartier gevonden door Marcus Pedersen en schoot via een hand van Utrecht-doelman Vasilios Barkas de 1-0 tegen de touwen.

Utrecht moest op zoek naar een antwoord, maar kwam in de kolkende Kuip nauwelijks aan voetballen toe. Feyenoord had de touwtjes stevig in handen, schreeuwde in de eerste helft nog twee keer tevergeefs om een strafschop en verdubbelde na de onderbreking zijn marge. Kort nadat Santiago Giménez een grote kans om zeep had geholpen, was de spits bij zijn volgende mogelijkheid scherper. Na een gekeerd schot van Orkun Kökcü kopte Giménez raak voor de 2-0.

Er was voor Utrecht nog voldoende tijd om nog wat van de wedstrijd te maken, maar direct leefde het gevoel dat Feyenoord de zege na de 2-0 binnen had. Danilo miste nog een grote kans op een derde goal, voordat Anastasios Douvikas aan de overkant verzuimde om uit een spaarzame Utrecht-tegenstoot de aansluitingstreffer binnen te werken. Spannend werd het daarom niet meer. Feyenoord speelde de wedstrijd geconcentreerd uit en invaller Alireza Jahanbakhsh maakte de 3-0, voordat Bas Dost vlak voor tijd de Utrechtse eer redde. 

Voor Feyenoord is de zestiende landstitel uit de clubhistorie met de 22ste zege van dit Eredivisie-seizoen weer een flinke stap dichterbij gekomen. Volgende week ligt de competitie stil vanwege de bekerfinale; daarna gaat Feyenoord op bezoek bij Excelsior. Als achtervolger PSV op zaterdag 6 mei niet wint bij Sparta Rotterdam, de nummer vijf van de ranglijst, kan Feyenoord op zondag 7 mei bij een zege op laagvlieger Excelsior de champagne ontkurken.

Feyenoord Nederland

FC Utrecht Nederland

FC Utrecht Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.