Feyenoord-fans krijgen eerste kennismaking met nieuwe doelman Cojocaru

Reacties

Valentin Cojocaru maakt deze woensdag zijn eerste speelminuten voor Feyenoord. De nieuw aangetrokken doelman staat onder de lat in de benefietwedstrijd tegen RKC Waalwijk.

Feyenoord-fans krijgen eerste kennismaking met nieuwe doelman Cojocaru

Feyenoord haalde de 26-jarige Cojocaru onlangs bij de selectie, nadat duidelijk werd dat eerste doelman Justin Bijlow dit seizoen niet meer in actie zal komen. De Roemeen kon buiten de transferperiode om worden vastgelegd, omdat hij onder contract staat bij SK Dnipro-1 uit Oekraรฏne. De FIFA heeft vanwege de oorlog tussen Rusland en Oekraรฏne een buitengewone transferperiode ingesteld, zodat spelers uit deze landen elders aan spelen toe kunnen komen.

Bij Feyenoord werd Cojocaru binnengehaald als de stand-in van Ofir Marciano, die na de blessure van Bijlow is opgeschoven in de pikorde. Marciano heeft in de afgelopen duels echter nog niet weten te overtuigen. Afgelopen zondag ging hij in De Klassieker tegen Ajax nog twee keer in de fout.

Cojocaru kan woensdag voor het eerst aan de Feyenoord-fans laten zien wat hij in zijn mars heeft. Bij het duel met RKC Waalwijk, dat om 18.00 uur begint en wordt gespeeld in De Kuip, staat de keeper in de basis. De wedstrijd wordt live op televisie uitgezonden door ESPN; de opbrengst van het duel komt volledig ten goede aan projecten om Oekraรฏense vluchtelingen van hulp te voorzien.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.