Feyenoord en Sparta hofleverancier van Elftal van de Week

Reacties

Het Rotterdamse successeizoen in de Eredivisie is ook terug te zien in VI's Elftal van de Week van de 28ste speelronde. Feyenoord en Sparta leverden allebei drie spelers en zijn daarmee hofleverancier.

Feyenoord en Sparta hofleverancier van Elftal van de Week
© Pro Shots

Sparta heeft die drietal uitverkiezingen te danken aan de knappe overwinning op AZ van zaterdagavond (0-1). Doelman Nick Olij (7,5) was een van de uitblinkers, al gaf hij toe dat er ook een engeltje op de lat zat. Ook verdediger Mike Eerdhuizen (7,5) en vleugelspeler Koki Saito (7,5), aangever bij de winnende treffer van Tobias Lauritsen, vertegenwoordigen de ploeg van trainer Maurice Steijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lauritsen maakte met een 8 ook aanspraak op een plek in het Elftal van de Week, maar de concurrentie in de punt in de aanval was flink. Behalve VI's Speler van de Week Sydney van Hooijdonk krijgt ook Feyenoord-uitblinker Santiago Giménez de voorkeur (8). Ook Orkun Kökçü (7,5) en Igor Paixão (8) verdienden tegen RKC Waalwijk (5-1) een plek bij de beste elf van dit weekend.

Paixão scoorde twee keer vanaf de rechterflank, net als Steven Berghuis. Sinds zijn veelbesproken overstap naar Ajax speelde de linkspoot nog maar zelden op de positie waarop hij in De Kuip zo vaak uitblonk, maar zondagmiddag liet Berghuis tegen Fortuna Sittard (4-0) bij afwezigheid van Mohammed Kudus zien nog steeds het verschil te kunnen maken op die plek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

PSV boekte zaterdagavond ook een ruime zege op Excelsior (4-0). Érick Gutiérrez zorgde voor het slotakkoord en staat met een 8 op het middenveld. Patrick van Aanholt speelde ook een prima wedstrijd (7,5), maar moest het met zijn ene assist afleggen tegen de drie assists van Gijs Smal namens FC Twente. Joshua Brenet scoorde tegen SC Cambuur (4-0) en staat rechtsback.

elftal van de week - speelronde 28

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Sparta Rotterdam
Meer over Sparta Rotterdam
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.