Fenomeen Cavani biedt PSG nieuwe hoop in Franse titelstrijd

Paris Saint-Germain heeft zaterdag goede zaken gedaan in de Franse titelstrijd. Dankzij twee treffers van topscorer Edinson Cavani won de ploeg van trainer Unai Emery bij FC Nantes: 0-2.

Cavani heeft de meeste doelpunten gemaakt van alle spelers in de vijf grootste competities van Europa. Zo staat Pierre-Emerick Aubameyang op zestien treffers en hebben Diego Costa en Zlatan Ibrahimovic veertien keer gescoord. Ook Luis Suárez en Lionel Messi staan op dat aantal. Cavani heeft in de Ligue 1 twintig keer gescoord in negentien duels.

De Uruguayaan zorgde na 21 minuten voor de openingstreffer van PSG. Na een flitsende combinatie tussen Julian Draxler en Lucas Moura kwam de bal via de Braziliaan bij de topscorer terecht. Hij hoefde alleen nog het laatste tikje te geven.

Verratti
Opmerkelijk was de gele kaart voor Marco Verratti in de eerste helft. De middenvelder dacht slim te zijn door de bal, die over het veld rolde, met zijn hoofd bij doelman Kevin Trapp te bezorgen. Hij kreeg echter een gele kaart voor deze actie.

Doelpunt nummer twintig maakte Cavani in de tweede helft. Alles leek mogelijk voor de Uruguayaan, die een vrije trap snoeihard over de muur knalde. Doelman Maxime Dupe stond aan de grond genageld en keek toe hoe de bal tegen de touwen vloog. Daarmee besliste Cavani de wedstrijd. Hij werd in de slotfase afgelost door Hatem Ben Arfa.

Door het gelijkspel van koploper Olympique Nice van vrijdag bij SC Bastia (1-1) loopt PSG weer wat in. Het verschil tussen de twee ploegen is nog maar één punt. AS Monaco heeft net als de Parijzenaars 45 punten en kan zondag de koppositie grijpen als het wint van FC Lorient.