Félix kan eindelijk weer lachen na moeizame periode

Atlético Madrid heeft de 1-0 zege op Liverpool in de achtste finale van de Champions League een goed vervolg gegeven door zondagavond in La Liga af te rekenen met Villarreal.

Atlético Madrid
3 - 1
Villarreal
Villarreal

Niet alleen de overwinning, maar ook de succesvolle comeback van João Félix zal Atlético-trainer Diego Simeone plezieren. De Portugees, die sinds eind januari niet in actie was gekomen door een enkelblessure, viel in de 57ste minuut in en zorgde dik een kwartier later voor de 3-1. Zijn schot met links werd van richting veranderd, waardoor doelman Sergio Asenjo het antwoord schuldig moest blijven.

Het leek een moeizame avond te worden voor Atlético, dat in de zestiende minuut door toedoen van Paco Alcacér op achterstand werd gezet. Met treffers van Ángel Correa (veertigste minuut) en Koke (64ste minuut) stelde de thuisploeg orde op zaken, waarna Félix in de spotlights stapte.

Voor de twintigjarige Portugees betekende het zijn derde goal in La Liga en zijn eerste sinds september. In oktober en november behoorde de technicus, voor wie Atlético vorig jaar zomer 126 miljoen euro overmaakte aan Benfica, ook al even tot de ziekenboeg.

De Rojiblancos kunnen de ingevingen van Félix wel gebruiken, want het aantal competitiegoals (28) is nog steeds aan de lage kant. Wel is Atlético geklommen naar de derde plaats, op twaalf punten van lijstaanvoerder Barcelona.