Feest op Villa Park: 'Ik ben 51 en 'Unai Emery' wordt mijn eerste tattoo'

Reacties

'We're all going on a European tour', klonk het zondag na de wedstrijd tussen Aston Villa en Brighton & Hove Albion uitgelaten vanaf alle tribunes van Villa Park. Het uitvak deed ook mee, Brighton wist immers al langer dat het zich geplaatst had. Ook Aston Villa heeft het gehaald, door zondag van de bezoekers te winnen.

Feest op Villa Park: 'Ik ben 51 en 'Unai Emery' wordt mijn eerste tattoo'
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
2 - 1
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion

Na dertien jaar zijn de iconische shirts van The Villans weer te bewonderen in Europa, en dan wel in de Conference League. Op 24 en 31 augustus speelt het team van Unai Emery zijn wedstrijden in de laatste voorronde, waar Villa instroomt als nummer zeven van de Premier League. Als dat tot een goed einde wordt gebracht, wacht de groepsfase.

'Good evening', begon Emery zoals hij zijn persconferenties altijd begint. 'Ik ben heel trots. Deze spelers hebben me in het afgelopen half jaar echt gevolgd en dit is het best denkbare einde. Voor mij is het belangrijk om Europees te spelen. Ik ga wel een glaasje champagne drinken, want dit is een champagnemoment', aldus Emery, die snel zijn nuchtere zelf hervond. 'Dit is maar de eerste stap. Ik wil meer momenten als deze.'

Emiliano Martínez, de WK-winnende doelman van de club, was meer uitgesproken en riep na afloop dat zijn ploeg volgend jaar voor de Champions League-plekken gaat. Ook online gaat het stevig los. Een supporter van Villa die aan het woord komt in The Guardian, maakt excuses aan zijn vrouw en kinderen. 'Ik ben 51, maar het kan goed zijn dat 'Unai Emery' mijn eerste tatoeage wordt.'

Emery heeft een enorme transformatie geleid. Toen hij de club afgelopen najaar overnam, leek handhaving de eerste prioriteit. Na een uitstekende tweede seizoenshelft werd het zelfs Europees voetbal. Recent verscheen dit verhaal over Emery op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Meer Aston Villa
Meer over Aston Villa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.