Engeland

Aston Villa - Brighton & Hove Albion

De Premier League-wedstrijd op zondag tussen Aston Villa en Brighton & Hove Albion is al in de eerste helft beslist. De thuisploeg stond bij rust met 2-1 voor en wist die voorsprong te behouden tot het eindsignaal. Er werd een vroege voorsprong genomen door de thuisploeg via Douglas Luiz Soares de Paulo in de 8de minuut, met een assist van Jacob Ramsey. Ollie Watkins bracht in de 26ste minuut Aston Villa op 2-0, op aangeven van Ramsey. In de 38ste minuut verkleinde Deniz Undav met een assist van Pascal Groß, de achterstand voor Brighton & Hove Albion. De tweede helft verliep doelpuntloos, waardoor de wedstrijd eindigde met een 2-1 overwinning voor Brighton & Hove Albion. Aston Villa heeft in de laatste vijf wedstrijden twee overwinningen behaald, één keer gelijkgespeeld en twee keer verloren, terwijl Brighton & Hove Albion twee overwinningen, één gelijkspel en twee nederlagen heeft. Dit was de tiende overwinning met één doelpunt verschil van Aston Villa dit seizoen. De nederlaag was ook voor Brighton & Hove Albion de zesde nederlaag met één doelpunt verschil. Joël Veltman werd uit de wedstrijd gewisseld in de 45e minuut voor Brighton & Hove Albion en Jan Paul van Hecke werd in de 65e minuut in het veld gebracht. De competitie is voor dit seizoen ten einde gekomen Aston Villa eindigde in een zevende plaats en Brighton & Hove Albion op de zesde.