FC Utrecht is Martel dankbaar en contracteert revelatie uit Ligue 2

Reacties

FC Utrecht heeft na de komst van Zweeds international Emil Bergström opnieuw voor een verrassing gezorgd op de transfermarkt. Nicolas Gavory is overgenomen van het Franse Clermont.

FC Utrecht is Martel dankbaar en contracteert revelatie uit Ligue 2
© FC Utrecht

De 23-jarige Gavory is een aanvallend ingestelde linksback, die in het afgelopen seizoen een van de revelaties van de Ligue 2 was. De Fransman schreef liefst twaalf assists op zijn naam en stond in de belangstelling van verschillende clubs uit de Ligue 1. Gavory heeft echter gekozen voor een overstap naar Utrecht, waar hij een driejarig contract heeft getekend, met een optie op een vierde seizoen.

Gavory werd opgeleid bij Auxerre en kwam via AS Béziers bij Clermont terecht. Hij komt uit de koker van voormalig FC Utrecht-spits Didier Martel, die tegenwoordig als scout werkzaam is voor de Domstedelingen. Gavory is de achtste nieuwkomer bij Utrecht voor komend seizoen.

'Nicolas is een multifunctionele speler. Van origine een middenvelder, maar ook uitstekend inzetbaar als linksback', zegt directeur voetbalzaken Jordy Zuidam op de website van Utrecht. 'Hij is comfortabel aan de bal, heeft een goede functionele techniek en wil graag vooruit spelen. Hij onderscheidt zich met zijn uitstekende traptechniek en passing. Nicolas heeft een goed seizoen achter de rug in de Ligue 2 en is vastberaden zich ook in de Eredivisie te laten gelden. Hij heeft de drive in zijn spel die past bij FC Utrecht.'

'Linksbenige spelers met de specifieke kwaliteiten waarover Nicolas beschikt, zijn schaars. Complimenten aan de scouting en in het bijzonder Didier Martel, die een goede rol heeft gespeeld. We zijn blij dat we Nicolas aan onze selectie kunnen toevoegen, want hiermee vergroten we onze mogelijkheden', aldus Zuidam. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.