FC Utrecht haalt Zweeds international Bergström binnen

Reacties

Emil Bergström speelt de komende drie seizoenen voor FC Utrecht. De subtopper uit de Eredivisie neemt de verdediger transfervrij over van Rubin Kazan.

FC Utrecht haalt Zweeds international Bergström binnen

De 25-jarige Bergström (rechts op foto) had na zijn vertrek uit Rusland de clubs voor het uitzoeken. Onder meer Anderlecht toonde belangstelling, maar de drievoudig international van Zweden kiest voor FC Utrecht. De Domstedelingen betalen geen transfersom, want Bergström liet zijn contract bij Rubin deze zomer ontbinden.

Rubin Kazan was financiële afspraken met Bergström namelijk niet nagekomen. Overigens kwam de rechtsbenige verdediger in tweeënhalf jaar niet verder dan zeventien optredens in het eerste van Rubin. De Russen verhuurden hem vorig seizoen aan Grasshoppers.

Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam verwacht veel van Bergström. 'In de persoon van Emil halen we een intelligente speler in huis, die positioneel erg sterk is. Emil is een echte verdediger en beschikt over veel duelkracht. Aan de bal neemt hij initiatief en hij heeft een goede passing.'

'Voor zijn leeftijd heeft hij al heel veel ervaring. Emil is bovendien een echte persoonlijkheid. Bij Djurgardens was hij al op jonge leeftijd aanvoerder en hij droeg bij Grasshoppers zelfs als huurling de aanvoerdersband. Emil is fysiek sterk en heeft een winnaarsmentaliteit en past wat dat betreft uitstekend bij onze club.'

Bij FC Utrecht is Bergström de zevende versterking van deze zomer. Eerder versterkte de club zich met Simon Gustafson, Othman Boussaid, Leon Guwara, Jonas Arweiler, Maarten Paes en Joris van Overeem.

Spelersprofiel

E. Bergström


Geboortedatum:
19 mei 1993
Leeftijd:
30
Geboorteplaats:
Stockholm
Nationaliteit
Zweden
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
85 kg
Huidige club:
Panserraikos
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.