FC Twente-spits Ünal is ijzersterk in de duels

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Het duel tussen FC Twente en Willem II is er één tussen de clubs die dichtbij elkaar staan op de ranglijst.

FC Twente-spits Ünal is ijzersterk in de duels
Speelronde: 25
Aftrap: zaterdag 4 maart, 18.30 uur
Scheidsrechter: Jochem Kamphuis

• FC Twente bezet de keurige achtste plaats met negen zeges, acht gelijke spelen en zeven nederlagen. De Tukkers koesteren een voorsprong van zes punten op Willem II, dat de negende plaats bezet. De voordelige marge van de Tilburgers ten opzichte van de degradatiezone bedraagt tien punten.

• Voor de 34ste keer nemen FC Twente en Willem II het in het kader van de Eredivisie tegen elkaar op in Enschede. De formatie uit Tilburg kraaide slechts drie keer victorie en moest 22 keer de zege aan FC Twente laten. Acht keer leverde de confrontatie geen winnaar op.

• Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting in Tilburg zonder doelpunten. Dat betekende het einde van een trend, want in de duels daarvoor regende het juist treffers bij een FC Twente - Willem II of een Willem II - FC Twente. Nog altijd bedraagt het gemiddelde over de laatste negen Eredivisie-duels tussen deze ploegen liefst vier doelpunten per wedstrijd.

• De laatste maanden hapert de doelpuntenmachine van FC Twente. In de laatste tien Eredivisie-duels lieten de Tukkers alleen tegen PEC Zwolle (1-2) meer dan één goal aantekenen.

Op 4 december ontmoetten Willem II en FC Twente elkaar in Tilburg, met een 0-0 gelijkspel als resultaat.
Op 4 december ontmoetten Willem II en FC Twente elkaar in Tilburg, met een 0-0 gelijkspel als resultaat.

• Hidde ter Avest en Enes Ünal wonnen sinds de winterstop al 63 persoonlijke duels, waarmee ze voorafgaand aan deze speelronde gezamenlijk de tweede plaats bezetten in dit klassement. Koploper Joël Veltman zegevierde al in 72 persoonlijke duels.

• Nu al heeft Willem II net zoveel punten, 29, als in de hele voorbije Eredivisie-jaargang. Als de Tilburgers afrekenen met FC Twente noteren ze de beste balans na 25 speelrondes sinds 2003/04. Dertien jaar geleden stond Willem II op liefst 38 punten na 25 duels.

• Willem II zette de vorige twee uitwedstrijden in winst om. Achtereenvolgens Vitesse (0-2) en Excelsior (0-2) werden verschalkt. De laatste keer dat De Tricolores drie Eredivisie-uitduels op rij wonnen, dateert uit 1999. Destijds onder leiding van Co Adriaanse.

• Tot nu toe won Erwin van de Looi als trainer slechts één van zijn zeven Eredivisie-duels met FC Twente. Alleen tegen Feyenoord (louter nederlagen) presteerde de huidige oefenmeester van Willem II nóg slechter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.