FC Twente neemt per direct afscheid van dure Ebecilio

Reacties

FC Twente heeft het aflopende contract van Kyle Ebecilio per direct ontbonden. De 23-jarige middenvelder speelde dit seizoen geen enkel duel in de hoofdmacht.

FC Twente neemt per direct afscheid van dure Ebecilio

Ebecilio, wiens hoge salaris op de begroting van Twente drukte, kreeg de afgelopen transferperiode al te horen dat hij op zoek mocht gaan naar een nieuwe club. De middenvelder kwam dit seizoen niet voor in de plannen van trainer René Hake en speelde zodoende alleen wedstrijden voor Jong Twente in de Tweede Divisie.

FC Twente nam Ebecilio in de zomer van 2013 over van Arsenal. De voormalig jeugdspeler van Feyenoord kwam in zijn eerste twee seizoenen bij Twente nog tot zestig wedstrijden, maar vertrok daarna op huurbasis naar Nottingham Forest en ADO Den Haag. Bij zijn terugkeer in Enschede kampte Ebecilio met een zeldzame spier- en zenuwaandoening, waardoor hij de start van het huidige seizoen miste.

'Natuurlijk had ik meer verwacht van mijn terugkeer bij FC Twente, zeker na mijn mooie eerste twee jaren bij de club', zegt Ebecilio op de site van de Tukkers. 'Het is anders gelopen en het is nu beter dat onze wegen scheiden. Ik ben fit en vol ambitie om mijn carrière een mooi vervolg te geven.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.