FC Twente bezig aan beste seizoen sinds glorietijden

Reacties

FC Twente scheert dit seizoen hoge toppen in de Eredivisie en maakt zelfs nog altijd kans op de derde plaats, die minimaal leidt tot deelname aan de play-offs in de Europa League. Na de zege op NEC staan de Tukkers precies op een gemiddelde van twee punten per competitieduel.

FC Twente bezig aan beste seizoen sinds glorietijden
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
0 - 2
FC Twente
FC Twente

Zo'n hoog moyenne haalde FC Twente in het seizoen 2010/11 voor het laatst (2,09), toen de club als titelverdediger op de laatste speeldag door Ajax werd onttroond. In het kampioensjaar 2009/10 kwam de formatie van Steve McClaren uit op een gemiddelde van 2,53.

Na 2011 eindigden de glorietijden en trad het verval in, met de degradatie in 2017/18 als absoluut dieptepunt. In het eerste seizoen na de promotie presteerde FC Twente erg wisselend om vorig jaar een bliksemstart te beleven. Na de winterstop stortten de Tukkers echter als een kaartenhuis ineen. Het was dus niet zo gek dat de leiding van FC Twente tijdens de winterstop van dit seizoen het doel uitsprak dat de goede prestaties deze keer wél moesten worden doorgetrokken. Precies dat is wat het team van Ron Jans nu doet.

FC Twente sinds 2009/10:

Seizoen Punten Gemiddelde
2009/10 86 2,53
2010/11 71 2,09
2011/12 60 1,76
2012/13 62 1,82
2013/14 63 1,85
2014/15 43 1,26
2015/16 40 1,18
2016/17 45 1,32
2017/18 24 0,71
2018/19 Eerste Divisie -
2019/20 27 1,04
2020/21 41 1,21
2021/22 58 2,00

Resterend programma FC Twente:


Vr 22 apr. 2022

Za 30 apr. 2022

Za 7 mei 2022

Wo 11 mei 2022

Zo 15 mei 2022

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
5
AZ
34
18
7
9
64-44
+20
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.