FC Twente - Fortuna Sittard

Fortuna Sittard won in de Eredivisie in het De Grolsch Veste, maar na negen opeenvolgende ongeslagen wedstrijden zijn de spelers terug op de goede weg nadat Twente met 1-2 verslagen werd in de thuiswedstrijd op zaterdag.

Het bezoekende team opende de score in de 25ste minuut via Zian Flemming, op aangeven van Paul Gladon.

Ricky van Wolfswinkel bracht in de 37ste minuut Twente op gelijke hoogte, met een assist van Dimitris Limnios.

Vijf minuten later nam Fortuna Sittard een voorsprong toen Flemming nog een keer de doelman passeerde.

Twente heeft in de vijf laatste wedstrijden twee overwinningen behaald, twee keer gelijkgespeeld één keer verloren, terwijl Fortuna Sittard drie overwinningen, één gelijkspel en één nederlaag heeft. Dit was de derde nederlaag met één doelpunt verschil van Twente dit seizoen. Dit was ook de zevende overwinning van Fortuna Sittard met één doelpunt verschil.

Met nog twee speelronden voor de boeg staat Twente op de vierde plaats op de ranglijst en Fortuna Sittard bezet de vijftiende plaats.

Twente speelt in de volgende wedstrijd thuis tegen Groningen in De Grolsch Veste, Fortuna Sittard treft Vitesse in de thuiswedstrijd in het Fortuna Sittard Stadion. Beide wedstrijden worden gespeeld op woensdag 11 mei om 20.00 uur.