'Zuid-Europees' Fortuna maakt geen excuses: 'Alles is geoorloofd nu'

Mooi was de overwinning van Fortuna Sittard op FC Twente misschien niet, maar o zo belangrijk. Dat besef is er wel degelijk bij de Limburgers.

FC Twente
FC Twente
1 - 2
Fortuna Sittard

Doelpuntenmaker Zian Flemming ruilde na afloop van de wedstrijd shirtjes met Gijs Smal en Ramiz Zerrouki van FC Twente. 'Ze waren gefrustreerd over de nederlaag', herinnerende Flemming zich. 'Ze zoeken het maar uit', lachte hij na afloop van de wedstrijd. 'Het was een beetje Zuid-Europees zoals we hier hebben gespeeld. Gewoon knokken en vechten, zeker in de tweede helft. En beetje geluk hadden we ook, ja. In deze fase dwingen we geluk af, in plaats van dat we pech over ons afroepen. Het hoeft niet meer mooi in deze fase van het seizoen, dat is nu echt ondergeschikt. De drie punten over de streep trekken was het enige wat nog telde.'

Deze woorden hadden ook uit de mond van trainer Sjors Ultee kunnen komen. 'We wilden gewoon alles op alles zetten voor de punten. Alles is geoorloofd nu', aldus de coach die zijn team op 32 punten zag komen. 'In de rust spatte de vechtlust er ook vanaf in de kleedkamer. "Wat er ook gebeurt, we trekken die 2-1 over de streep", schreeuwden ze naar elkaar. Vanaf de rust hebben we 54 minuten lang moeten tegenhouden. En dat hebben we perfect gedaan, wat iedereen daar ook van vindt.'

Fortuna sluit het seizoen af met wedstrijden tegen Vitesse (thuis) en NEC (uit). Concurrent Willem II won ook in speelronde 32, waardoor de Limburgers nog niet zeker zijn van lijfsbehoud.