FC Porto-trainer beent boos perszaal uit na 'horroravond met slechte acteurs'

Reacties

FC Porto-trainer Sergio Conceição is boos weggelopen uit de persconferentie na de 0-4 nederlaag tegen Club Brugge. De oefenmeester vond de vragen 'provocerend' en beende na twee vragen de perszaal uit. Het was een passend slot van de toch al dramatische avond voor de Portugese grootmacht.

FC Porto-trainer beent boos perszaal uit na 'horroravond met slechte acteurs'
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
0 - 4
Club Brugge
Club Brugge

De teleurstelling van Conceição was goed te verklaren. Zijn elftal werd dinsdagavond volledig overklast door Club Brugge, in een wedstrijd waarin Nederlander Bjorn Meijer een assist voor zijn rekening nam.

Na een penalty in de vijftiende minuut ging het in de tweede helft helemaal mis voor de Portugezen. Opponent Brugge liep uit tot een 0-4 overwinning, één van Porto's grootste thuisnederlagen ooit in Europees verband. Alleen Liverpool maakte meer doelpunten op het veld van Porto (0-5 in 2018).

Weglopen
Op de persconferentie was de frustratie nog altijd zichtbaar bij de trainer, die met zijn team ook de eerste groepswedstrijd verloor (2-1 tegen Atlético). 'Vorige week in Madrid en in de competitie was nog alles goed en dat zou nu veranderd zijn? Dan hebben velen het toch niet begrepen', aldus Conceição. 'Nu krijgen we via Pepe een kans en die gaat er niet in. Brugge krijgt een strafschop en die gaat er wel in. Zo gaat dat in het voetbal', waarna de coach het voor gezien hield.

In een interview na afloop van het duel nam de trainer meer verantwoordelijkheid. 'We toonden geen interesse en onze houding was niet goed. Als we zo spelen, dan ben je het niet waard om deze club te vertegenwoordigen. We hebben het nu al twee wedstrijden verpest, maar er zijn er nog vier om dit recht te trekken.' Ook sprak de coach van een 'fantastische dag' voor Club Brugge. 'Voor ons was het een ramp.'

Horrorfilm
De Portugese kranten waren eensgezind over de nederlaag. 'Een horrorfilm', kopte het Portugese nieuwsblad O Jogo. 'FC Porto was, een week na de roemloze nederlaag tegen Atlético Madrid, een schaduw van zichzelf tegen een uiterst goed en effectief spelend Club Brugge. De Belgen hadden niet verwacht om zó ruim te winnen, op het gemak in het Estádio do Dragão. De Belgische kampioen speelde vol overgave en won de duels om de tweede ballen, terwijl De Draken kwetsbaar verdedigden en geen ideeën hadden om de achterstand goed te maken.'

Record spreekt van een 'horroravond met slechte acteurs'. 'Club Brugge legde Porto het zwijgen op met een zware 0-4 nederlaag. Een echte nachtmerrie.' A Bola haalt nog feller uit. 'De Draken werden in eigen huis afgeranseld. Een schandaal.'

FC Porto, een van de Portugese troeven in de strijd met Nederland op de UEFA-coëfficiëntenlijst, zal zich weer snel moeten oprichten. Op zaterdag 17 september is Estoril de tegenstander in de Portugese competitie. Op dinsdag 4 oktober neemt het elftal van Conceição het in de Champions League op tegen Leverkusen, een wedstrijd die gewonnen moet worden om kans te houden op de volgende ronde.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep B UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
6
4
0
2
12-7
+5
12
2
Club Brugge
6
3
2
1
7-4
+3
11
3
Bayer Leverkusen
6
1
2
3
4-8
-4
5
4
Atlético Madrid
6
1
2
3
5-9
-4
5
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Porto
Meer over FC Porto
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.