FC Porto straft inefficiënt Napoli op eigen veld af

Napoli heeft met de uitschakeling in de Europa League de tol betaald voor het onbenut laten van te veel kansen. FC Porto profiteerde dankbaar (2-2).

Napoli-trainer Rafael Benítez koos met basisplaatsen voor Gonzalo Higuaín, Lorenzo Insigne, Dries Mertens en Goran Pandev voor de aanval. En dat vertaalde zich in de eerste helft ook in een stormloop richting het doel van FC Porto. Gezien het aantal kansen voor de Italianen mochten de Portugezen zich gelukkig prijzen dat de schade beperkt was gebleven.

Alleen Pandev, na een heerlijke steekbal van Higuaín, slaagde erin FC Porto-keeper Fabiano te passeren. Onder anderen Mertens daarentegen liet na de marge te vergroten en zo de achterstand van de heenwedstrijd (1-0) al in de eerste helft om te zetten in een voorsprong.

Ook na rust liet Napoli een reeks van kansen onbenut. De rekening volgde in de 69ste minuut. Nabil Ghilas stond koud drie minuten in het veld, toen de Algerijn de score gelijk trok. Zijn rake schot bleek de voorbode van de ultieme wederopstanding van FC Porto.

Want zeven minuten later was de rol van onderliggende partij definitief ingeruild. Ricardo Quaresma speelde zich bijzonder kanp vrij in de Napoli-defensie en sloot de individuele actie af met een verwoestend schot: 1-2. Het was de genadeklap voor de thuisploeg, die nog wel via Duvan Zapata een nederlaag voorkwam (2-2).