FC Porto hapert op weg naar cruciaal duel met Feyenoord

Reacties

FC Porto heeft op bezoek bij Belenenses verrassend genoegen moeten nemen met een punt. De aanstaande Feyenoord-opponent bleef steken op een 1-1.

FC Porto hapert op weg naar cruciaal duel met Feyenoord
© Pro Shots
Belenenses
Belenenses
1 - 1
FC Porto
FC Porto

Voor het midweekse bekerduel met Casa Pia (0-3 zege) had Sérgio Conceição zijn vaste waardes nagenoeg allemaal rust gegund. Tegen Belenenses stuurde de trainer weer veel vertrouwde gezichten het veld in.

Het competitieduel met het laaggeklasseerde Belenenses leek ook een mooie opwarmer voor het cruciale laatste duel met Feyenoord in de strijd om Europese overwintering. Na de snelle achterstand na een goal van André Santos kwam FC Porto via een strafschop van Alex Telles na ruim een halfuur langszij.

Het bleef voor FC Porto bij die gelijkmaker. Ondanks een overwicht (64% balbezit) slaagde de ploeg van Sérgio Conceição er niet in weer een zege te pakken. Daardoor is de achterstand op koploper Benfica gegroeid tot vier punten.

De uitglijder in de Primeira Liga zal mogelijk een extra motivatie zijn door donderdag. FC Porto, dat bij een gelijkspel verzekerd is van overwintering in de Europa League, weet dat opponent Feyenoord alleen gebaat is bij een overwinning. Bij een Rotterdams succes in Portugal én een zege van Rangers FC op Young Boys gaat Feyenoord ten koste van FC Porto door.

UEFA Europa League

Stand Groep G UEFA Europa League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
6
3
1
2
8-9
-1
10
2
Glasgow Rangers
6
2
3
1
8-6
+2
9
3
BSC Young Boys
6
2
2
2
8-7
+1
8
4
Feyenoord
6
1
2
3
7-9
-2
5
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.