Comeback Porto tegen Young Boys biedt Feyenoord laatste kans

Reacties

FC Porto heeft Feyenoord de helpende hand toegereikt door ook het uitduel met Young Boys te winnen. Dat betekende niet alleen goed nieuws voor de Portugezen, maar ook voor de Rotterdammers.

Comeback Porto tegen Young Boys biedt Feyenoord laatste kans
© Pro Shots
BSC Young Boys
BSC Young Boys
1 - 2
FC Porto
FC Porto

Porto boekte zijn enige zege in Groep G tot nu toe tegen Young Boys, maar wist dat het bij een overwinning in Zwitserland alles weer in eigen hand zou hebben tijdens het laatste thuisduel op 12 december met Feyenoord. In dat geval zouden de Portugezen immers op basis van onderling resultaat over Young Boys heengaan, maar dat werd een lastige opdracht.

Middenvelder Christian Fassnacht zette Young Boys namelijk al in de zesde minuut op voorsprong door raak te koppen uit een vrije trap van Ulisses Garcia. Porto had nog bijna een hele wedstrijd om iets terug te doen en voerde de druk flink op, maar bokste lang tegen een Zwitserse muur op. Totdat Vincent Aboubakar op aangeven van Moussa Marega de 1-1 maakte.

Die gelijkmaker betekende de ommekeer, want vier minuten later zorgde Aboubakar uit een corner voor de 1-2. Fassnacht raakte nog de paal, maar Porto won en is dus nog volop in de race voor overwintering. Ook is er nog een kans voor Feyenoord. De Rotterdammers moeten over twee weken dan wel winnen in Portugal en hopen dat Young Boys tegelijkertijd verliest van Rangers.

In dat geval zou Feyenoord op acht punten eindigen en Porto en Young Boys nog onder zich kunnen laten, mits Rangers op de laatste speeldag dus thuis wint van de Zwitsers. Gebeurt dat niet, dan zijn de Rotterdammers door het slechtere onderlinge resultaat met Young Boys sowieso uitgeschakeld. Ook Rangers troeft de ploeg van Dick Advocaat in dat opzicht af. 

UEFA Europa League

Stand Groep G UEFA Europa League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
6
3
1
2
8-9
-1
10
2
Glasgow Rangers
6
2
3
1
8-6
+2
9
3
BSC Young Boys
6
2
2
2
8-7
+1
8
4
Feyenoord
6
1
2
3
7-9
-2
5
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.