Feyenoord in beroep: club wil fans meenemen naar FC Porto

Reacties

Feyenoord heeft beroep aangetekend tegen de UEFA-straf die inhoudt dat er geen fans van de Rotterdammers welkom zijn bij de Europa League-wedstrijd tegen FC Porto op 12 december. De club vraagt de supporters om hulp richting het duel met Rangers van donderdag.

Feyenoord in beroep: club wil fans meenemen naar FC Porto
© Pro Shots

In Bern staken Feyenoord-fans massaal vuurwerk af in het uitvak. De UEFA heeft daarom ingegrepen en besloten dat de Nederlandse club geen uitsupporters mee mag nemen naar de uitwedstrijd tegen FC Porto. Feyenoord hoopt dat die straf wordt ingetrokken of op zijn minst opgeschort. 'Wil het beroep tegen de straf voor FC Porto-uit enige kans van slagen hebben, dan is het van groot belang dat de wedstrijd donderdag thuis tegen Rangers FC ordelijk verloopt en dat er bijvoorbeeld op de tribunes geen vuurwerk wordt afgestoken', laat Feyenoord weten in een verklaring. 'Anders is het beroep bij voorbaat kansloos.'

'Feyenoord probeert alles in het werk te stellen om supporters toch bij de wedstrijd aanwezig te kunnen laten zijn, ook omdat veel supporters hun kaart al hebben gekocht en hun reis al hebben geboekt. Tot de uitkomst van het beroep bekend is, stopt de club met het omwisselen van kaarten.' Feyenoord drukt fans die al een ticket naar Portugal hebben geboekt en van plan zijn hoe dan ook af te reizen naar het land op het hart om, wanneer de straf blijft staan, niet naar het stadion te komen.

Overigens zijn leden van de Feyenoord Business Club wel welkom bij de uitwedstrijd tegen Porto op 12 december. Mogelijk krijgt de Kuipclub nog een extra straf van de UEFA omdat er ook massaal vuurwerk werd afgestoken bij de thuiswedstrijd tegen Young Boys. Naar die incidenten loopt nog een onderzoek.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.