FC Hollywood op zijn best: Bayern-bazen uiten irritatie in statement over Flick

Reacties

Bayern München-trainer Hansi Flick gooide zaterdag de knuppel in het hoenderhok door zijn vertrekwens openlijk uit te spreken. Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge en zijn opvolger Oliver Kahn werden daar totaal door verrast. De clubleiding spreekt die teleurstelling ook uit in een officieel statement.

FC Hollywood op zijn best: Bayern-bazen uiten irritatie in statement over Flick
© Pro Shots
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg
2 - 3
Bayern München
Bayern München

De bestuurders waren na de 2-3 zege van Bayern op VfL Wolfsburg alweer op weg naar het vliegtuig, toen ze plotseling de uitspraken van Flick voorbij hoorden komen. Volgens Duitse media hadden ze geen enkel idee dat de trainer zijn vertrekwens zaterdag zo ondubbelzinnig naar buiten zou brengen.

Dat Flick komende zomer wil vertrekken, kwam uiteraard niet als een schok voor Rummenigge en Kahn. De extreem succesvolle hoofdtrainer is al sinds afgelopen zomer verwikkeld in een voortdurend conflict met technisch directeur Hasan Salihamidzic, dat alleen maar erger lijkt te worden.

Waar is het misgegaan?
Nadat hij Bayern in zijn eerste seizoen naar de treble had geleid, wilde Flick de selectie op de flanken versterken met een aantal talentvolle spelers. Sergiño Dest was één van de spelers op zijn verlanglijstje, maar Bayern pakte niet door, waarna de jonge back naar Barcelona vertrok. In plaats daarvan kreeg Flick plotseling te maken met Bouna Sarr, een 29-jarige vleugelverdediger van Olympique Marseille, die - zo blijkt dit seizoen - niet het gewenste niveau heeft.

© Pro Shots

In de voorhoede kreeg Flick tot zijn verbazing niet Callum Hudson-Odoi, maar de dertigjarige Douglas Costa. Bij elkaar opgeteld kwamen Sarr en Costa dit seizoen tot iets meer dan 700 speelminuten in de Bundesliga. Flick zou ook niet blij zijn met het vertrek van Thiago Alcântara afgelopen zomer en het naderende afscheid van David Alaba, die er met de club niet uitkomt over een nieuw contract.

Het zijn slechts een aantal voorbeelden van het grote aantal meningsverschillen tussen Flick en Salihamidzic. Duitse media en analytici spraken al lange tijd van een onwerkbare situatie, die een nieuwe knauw kreeg, toen de td vlak voor het cruciale Champions League-duel met Paris Saint-Germain aankondigde dat Jérôme Boateng ging vertrekken.

Flick hield de kaken lang op elkaar, maar na het duel in Parijs kwam hij al met een behoorlijke monoloog. Zaterdag kwam het hoge woord eruit: hij wil zijn tot medio 2023 doorlopende contract niet uitdienen. De overstap naar de Duitse nationale ploeg als opvolger van bondscoach Joachim Löw lijkt logisch, Julian Nagelsmann wordt veelvuldig genoemd als vervanger van Flick bij Bayern.

Klose
In het kielzog van Flick heeft assistent Miroslav Klose aangegeven Bayern München te willen verlaten. De oud-international leeft al langer op gespannen voet met de technische leiding van de Beierse club. De gang van zaken in de laatste weken heeft hem doen besluiten het voorbeeld van Flick te volgen.

'Wat me aan het denken heeft gezet, is de manier van communiceren met elkaar', zegt Klose tegen BILD. 'Respect hebben voor elkaar, ook als je het niet met elkaar eens bent, is absoluut noodzakelijk. Hoeness en Rummenigge hebben van deze club een wereldclub gemaakt omdat het ze alleen ging om Bayern en niet om persoonlijke ego's.' Die laatste opmerking lijkt een sneer te zijn naar Salihamidzic.

Statement
Zondagmiddag stelt Bayern in een officieel statement dat de clubleiding sinds vorige week inderdaad op de hoogte was van de vertrekwens. Dat de bestuurders flink geïrriteerd zijn over de handelwijze van Flick is ook klip en klaar. In de verklaring wordt immers benadrukt dat was afgesproken pas na de komende duels naar buiten te komen met die informatie. 'Bayern keurt de eenzijdige communicatie van Hansi Flick af en zal de vervolggesprekken zoals afgesproken in een later stadium, na het duel met Mainz (24 april, red.), pas voortzetten.'

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
3
Borussia Dortmund
34
20
4
10
75-46
+29
64
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
5
Eintracht Frankfurt
34
16
12
6
69-53
+16
60
6
Bayer Leverkusen
34
14
10
10
53-39
+14
52
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.