Flick zet Bayern München voor het blok met vertrekwens

Reacties

Bayern München moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. Hansi Flick heeft besloten te stoppen bij de club, ondanks zijn doorlopende contract tot medio 2023. Dit vertelde Flick na de belangrijke winstpartij op VfL Wolfsburg.

Flick zet Bayern München voor het blok met vertrekwens
© Pro Shots
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg
2 - 3
Bayern München
Bayern München

De positie van Flick stond al langer onder druk, dit had vooral te maken met zijn ogenschijnlijk slechte relatie met sportief directeur Hasan Salihamidzic. Na de uitschakeling in de Champions League door Paris Saint-Germain ontkende Flick een slechte verstandhouding met de clubmensen, maar hij hield de deur voor een ander toekomstperspectief op een kiertje. Bayern zelf kwam nog met een statement dat Flick tussendoor niet zomaar mocht vertrekken bij de club.

Zaterdag kwam het hoge woord er dus uit, Flick wil zelf vertrekken. 'Ik heb de club deze week verteld dat ik mijn contract aan het einde van het seizoen wil beëindigen', zei Flick bij Sportschau. 'De club weet het en de spelers inmiddels ook. Ik wilde dat ze het nieuws van mij zouden horen.' Flick werd in november 2019 aangesteld als opvolger van Niko Kovac, onder zijn leiding won Bayern vorig seizoen de Champions League, de landstitel en de Duitse beker. Vervolgens won Bayern ook het WK voor clubs en de UEFA Super Cup.

Het besluit van Flick kan niet los gezien worden van het Duitse nationale elftal. Daar neemt bondscoach Joachim Löw na het komende EK ontslag en Flick is herhaaldelijk genoemd als opvolger. Na het aankondigen van het nieuws over zijn vertrek uit Beieren ontkende Flick niet dat hij aan de Duitse bond denkt als toekomstig werkgever. 'De DFB is altijd een optie waar iedere coach wel aan denkt.'

Het ligt in de lijn der verwachting dat Flick met een titel op zak afscheid neemt van Bayern München. Niemand kan dit seizoen in de Bundesliga tippen aan de club, de voorsprong van de lijstaanvoerder op RB Leipzig bedraagt met nog vijf speelrondes te gaan zeven punten.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
3
Borussia Dortmund
34
20
4
10
75-46
+29
64
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.