Baas boven baas: Bayern struikelt zelfs niet na goal Weghorst

Reacties

Bayern München heeft zaterdag opnieuw een grote stap gezet naar het winnen van de Bundesliga-titel. In de topper tegen VfL Wolfsburg groeide de achttienjarige Jamal Musiala uit tot de grote man aan Bayern-zijde.

Baas boven baas: Bayern struikelt zelfs niet na goal Weghorst
© Pro Shots
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg
2 - 3
Bayern München
Bayern München

Hansi Flick moest nog altijd veel spelers missen. De Bayern-coach kon in Wolfsburg geen beroep doen op onder anderen Serge Gnabry, Leon Goretzka, Niklas Süle en Robert Lewandowski. De vele personele problemen leveren wel kansen op voor anderen. Het toptalent Musiala kreeg het vertrouwen van Flick en de jonge aanvallende middenvelder stal de show. Hij kreeg de bal in het strafschopgebied van Wolfsburg met wat geluk in zijn bezit via Alphonso Davies en in de kleine ruimte vond de tiener al dribbelend knap de ruimte voor een schot, waarna hij doelman Koen Casteels klopte: 0-1.

Voor de Wolfsburg-goalie ging het snel van kwaad tot erger. De Belg zat in de 24ste minuut verschrikkelijk mis bij een voorzet van David Alaba. Eric Maxim Choupo-Moting, de vervanger van Lewandowski, profiteerde van het gegrabbel en tikte de bal in het doel: 0-2. Zo beleefde Bayern een uitstekende start in de lastige uitwedstrijd tegen de nummer drie van de Bundesliga. Met een zege kon geprofiteerd worden van het puntenverlies van achtervolger RB Leipzig vrijdagavond. De nummer twee van Duitsland pakte in eigen huis slechts een punt tegen 1899 Hoffenheim (0-0).

Bayern werd na het sterke begin nog wel degelijk aan het wankelen gebracht in de Volkswagen Arena. Vanzelfsprekend speelde Wout Weghorst daar een grote rol bij. Na slordig balverlies van Bayern op eigen helft bracht Xaver Schlager de spits razendsnel in stelling. Weghorst klopte Manuel Neuer met een schuiver in de verre hoek en maakte zo al zijn negentiende doelpunt van het seizoen in de Bundesliga. Het was frustrerend voor de goalgetter dat Bayern twee minuten later alweer de marge verdubbelde. Musiala kopte knap raak uit een voorzet van Thomas Müller: 1-3. RC Lens-aanvaller Arnaud Kalimuendo is nu de enige tiener in de grote vijf Europese competities die dit seizoen vaker gescoord heeft dan Musiala (zeven ten opzichte van zes goals).

De goals van Musiala waren meer dan welkom, want makkelijk had Bayern het zeker niet tegen de ploeg van coach Oliver Glasner. Voormalig Borussia Dortmund-aanvaller Maximilian Philipp zorgde vroeg in de tweede helft voor de aansluitingstreffer na een inschattingsfout van Neuer en Wolfsburg probeerde daarna de druk op de bezoekers te verhogen. Het slotoffensief van de thuisploeg leverde niets meer op.

Zo toonde Weghorst in de confrontatie met de kampioen opnieuw zijn klasse, maar was dat niet genoeg. Niemand kan dit seizoen in de Bundesliga tippen aan Bayern, zelfs niet als de ploeg van Flick flink gehavend is. De voorsprong van de lijstaanvoerder op Leipzig bedraagt met nog vijf speelrondes te gaan zeven punten.

Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
4 - 0
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

Voor Adi Hütter was het een vreemde middag. Eerder deze week werd bekend dat de 51-jarige Oostenrijker vanaf volgend seizoen de leiding heeft over Borussia Mönchengladbach. Zaterdag kon hij als trainer van Eintracht Frankfurt zijn toekomstige club al van dichtbij aan het werk zien. Het zo sterk presterende Frankfurt ging verrassend hard onderuit tegen Gladbach. Door goals van Matthias Ginter, Jonas Hofmann en Ramy Bensebaini liep de thuisploeg uit naar een 3-0 voorsprong. Frankfurt probeerde daarna nog wel de eer te redden, maar het was een wedstrijd waarin weinig lukte voor de nummer vier van de Bundesliga, ook niet voor spitsenkoppel André Silva-Luka Jovic. De score werd door toedoen van Hannes Wolf in de extra tijd nog wat pijnlijker voor Hütter en co (4-0).

Door de nederlaag moet Hütter vrezen dat concurrent Borussia Dortmund de marge in de strijd om het vierde Champions League-ticket zondag verkleint tot vier punten. BVB speelt dan thuis tegen Werder Bremen (aftrap 15.30 uur).

Lees hier de verslagen van de overige Bundesliga-wedstrijden.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
3
Borussia Dortmund
34
20
4
10
75-46
+29
64
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
5
Eintracht Frankfurt
34
16
12
6
69-53
+16
60
6
Bayer Leverkusen
34
14
10
10
53-39
+14
52
7
Union Berlin
34
12
14
8
50-43
+7
50
8
Borussia Mönchengladbach
34
13
10
11
64-56
+8
49
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.