FC Emmen herstelt zich in titelstrijd via fouten Jong PSV

FC Emmen heeft zich maandagavond hersteld van een pijnlijke nederlaag. Tegen Jong PSV werd er weer gewonnen, waardoor de Eredivisie-droom springlevend blijft.

In dit overzicht houden we de wedstrijden van de 29ste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie bij.
Jong PSV
Jong PSV
1 - 3
FC Emmen
FC Emmen

FC Emmen zet aardige stappen om een snelle terugkeer in de Eredivisie mogelijk te maken, maar verslikte zich vorige week verrassend in hekkensluiter Helmond Sport. Maandag was het weer schrikken voor de fans van Emmen, want in het Jan Louwers Stadion – het veld op De Herdgang was onbespeelbaar – kwam Jong PSV op voorsprong. Simon Colyn werkte in de vijftiende minuut van dichtbij zijn derde doelpunt van het seizoen binnen.

Via fouten van Jong PSV kwam het echter toch nog goed voor Emmen. Jong PSV-verdediger Fedde Leysen verschalkte voor rust zijn eigen doelman en een minuut na rust zette Ole Romeny Emmen voor het eerst op voorsprong na balverlies in de opbouw van de thuisclub. De wedstrijd werd door Rui Mendes in het slot gegooid.

Johan Bakayoko maakte afgelopen weekend zijn debuut in de Eredivisie, voor de wedstrijd tegen FC Emmen ontving de aanvaller een bronzen schild als beste talent van de afgelopen periode.
Jong FC Utrecht
1 - 2
Almere City FC

De laatste keer dat Jong FC Utrecht - buiten de duels met andere beloftenteams om - de nul hield in de KKD was op 17 september en die datum blijft vooralsnog in de boeken staan. Ook Almere City FC kwam tot scoren tegen de beloften en dat gebeurde al heel vroeg. In de vijfde minuut van de wedstrijd kopte Tijmen Wildeboer raak uit een corner. Vervolgens leek Yuya Ikeshita met zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal zijn team een punt te bezorgen, maar in de slotfase pakte Almere toch zijn zesde zege van het seizoen. Maarten Pouwels zorgde voor een laat feestje door knap raak te schieten.

Jong AZ
Jong AZ
3 - 2
Telstar
Telstar

Terwijl de overige teams op de maandagavond in actie kwamen tijdens speelronde 29, zaten Jong AZ en Telstar al een speelronde verder. De teams maakten er een spectaculaire opening van, de talenten uit Alkmaar toonden veerkracht tegen Telstar. Rein Smit en Glynor Plet scoorden namens de bezoekers, maar het was Zico Buurmeester die tot tweemaal toe voor een gelijke stand zorgde. Toen Jong AZ een kwartier voor tijd via Iman Griffith voor het eerst op voorsprong kwam, lieten de jonkies zien aan Telstar hoe je een resultaat over de streep trekt.

FC Volendam

Verrassend genoeg kwam VVV-Venlo in de eerste helft tot de meeste kansen. Zo werd een poging van Rayan El Azrak gestopt door Barry Lauwers en liet Stan van Dijck vlak voor rust een goede kans liggen. Na de pauze kwam het eerste gevaar van FC Volendam: Robert Mühren pegelde tegen de paal. Later mikten ook VVV'er Joeri Schroijen en Volendammer Bilal Ould-Chikh tegen het aluminium. VVV sloot het duel nog af met tien man doordat Kees de Boer zijn tweede gele kaart pakte.

Excelsior
Excelsior
4 - 0
FC Den Bosch

Excelsior was in de eerste helft de baas op het veld en kon zich alleen verwijten dat men slechts één keer had gescoord. Dallinga maakte zijn 28ste van het seizoen door op aangeven van Reuven Niemeijer binnen te tikken. In de tweede helft breidden de Kralingers de score snel uit: Mats Wieffer tekende voor de 2-0. Marouan Azarkan anticipeerde later goed op een lange bal en knalde de 3-0 tegen de touwen. Het slotakkoord was aan Dallinga, die zijn tweede maakte.

Helmond Sport
1 - 2
FC Eindhoven

Charles-Andreas Brym maakte in de eerste helft het verschil. Doelman Mike Havekotte redde na een kwartier op een vrije trap van Jort van der Sande, maar was kansloos op de rebound. Vlak voor rust kreeg Brym een goede kans op de 0-2, maar dit keer schoot hij naast. Helmond ging na rust op jacht naar de gelijkmaker, maar kon lange tijd geen vuist maken. Jarno Lion en Arno Van Keilegom probeerden het wel, maar schoten naast. Toch leek Helmond nog een punt uit het vuur te slepen: na een slippertje van Maarten Peijnenburg kon Jellert van Landschoot profiteren. Joey Sleegers kopte FC Eindhoven hierna alsnog naar de overwinning. Het was de zevende zege op rij.

De Graafschap
0 - 0
Jong AZ
Jong AZ

De Graafschap dicteerde het spel en had voor rust eigenlijk wel moeten scoren. Sam Hendriks raakte de lat en Giovanni Korte de paal. Vlak na de thee trof Korte opnieuw het aluminium en ook Jasper van Heertum had weinig geluk in de afronding. De Superboeren van Reinier Robbemond moeten oppassen dat zij niet nog verder wegzakken op de ranglijst. De laatste thuiszege dateert overigens van 21 januari.

Roda JC Kerkrade
4 - 0
FC Dordrecht

Vente maakte vrijdag zijn veertiende, vijftiende en zestiende doelpunt van het seizoen. De ex-spits van Feyenoord tekende met een kopbal voor de 2-0 en twintig minuten voor tijd scoorde hij na een hakje van Patrick Pflücke. De openingstreffer was verzorgd door Richard Jensen, die bij een hoekschop met het hoofd had gescoord. Roda gaf nagenoeg niets weg, kwam ook na de onderbreking niet in de problemen en liep via opnieuw Vente uit naar 4-0.

MVV Maastricht
1 - 2
NAC Breda
NAC Breda

NAC Breda ging rusten met een 0-1 voorsprong. Naoufal Bannis scoorde na voorbereidend werk van Danny Bakker en Ruben Ligeon en aan de andere kant hield Nick Olij er een aantal ballen knap uit. Twintig minuten voor tijd verdubbelde Odysseus Velanas na een lob van Ralf Seuntjens de marge. Het werd hierna nog even spannend doordat Arian Kastrati er 1-2 van maakte, maar verder kwam MVV Maastricht niet meer.

Telstar
Telstar
2 - 2
TOP Oss
TOP Oss

Zoals zo vaak dit seizoen bewees Kay Tejan zijn waarde voor TOP Oss. De spits zette de bezoekers vlak na rust op voorsprong door Ronald Koeman jr. met een schot in de korte hoek te verrassen. Het was zijn dertiende treffer van het seizoen. TOP speelde voor rust zeker niet overtuigend, maar kreeg wel de beste kansen. Gescoord werd er echter enkel door Joshua Sanches. Telstar was eerder op voorsprong gekomen door toedoen van Rein Smit, die profiteerde van uitglijden van Lorenzo Piqué. In de slotfase viel toch nog de 2-2: Anwar Bensabouh schoot in de laatste seconden raak.