Kudus piekt bij Jong Ajax: hattrick tegen ADO Den Haag

Mohammed Kudus heeft van zich laten horen op de maandagavond. De middenvelder, die weinig aan de bak komt in de hoofdmacht, heeft zich bij de beloften laten zien aan trainer Erik ten Hag. In de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag kwam de Ghanees in ruim een uur driemaal tot scoren.

Jong Ajax
Jong Ajax
6 - 3
ADO Den Haag

Kudus deed afgelopen zondag nog tien minuten mee tijdens Ajax – RKC Waalwijk en mocht zich een dag later – samen met Danilo en Mohamed Daramy – melden bij het tweede elftal. Tegen ADO, dat voor het eerst in actie kwam na het ontslag van trainer Ruud Brood, was het na achttien minuten raak voor Kudus, die na een voorzet via een tegenstander raak schoot.

Enkele minuten voor rust maakte de middenvelder ook zijn tweede van de avond. Danilo werd neergelegd door ADO-keeper Alessandro Damen en vanaf de stip maakte Kudus de 3-1. In de doelpuntrijke ontmoeting was de 5-3 uiteindelijk goed voor het derde doelpunt van Kudus, die ditmaal aan het doelpunt geholpen werd door Naci Ünüvar. Diezelfde Ünüvar bepaalde in de slotfase de eindstand op 6-3 door een penalty te benutten. Eerder had het talent ook al de 4-1 gemaakt, Danilo was goed voor de 2-1. Namens ADO kwamen Ricardo Kishna, Thomas Verheydt en Sem Steijn tot scoren.

Kudus speelde dit seizoen mee in tien duels van Ajax, tweemaal startte hij vanaf het begin. De teller staat dit seizoen op één goal in de Eredivisie, in de Keuken Kampioen Divisie maakte hij inmiddels vier goals.

Wat gebeurde er maandag nog meer in de Keuken Kampioen Divisie?