Familieleden AZ lastiggevallen door West Ham-fans: 'Waren wel geschrokken'

Reacties

Tijdens de wedstrijd tussen West Ham United en AZ waren er enkele ongeregeldheden tussen supporters van beide clubs. Ditmaal geen clash tussen fanatieke supportersgroepen, maar familieleden van AZ-spelers werden lastiggevallen.

Familieleden AZ lastiggevallen door West Ham-fans: 'Waren wel geschrokken'
© Pro Shots
West Ham United
West Ham United
2 - 1
AZ
AZ

Gedurende het duel kregen enkele supporters van West Ham United door dat er Nederlandse fans in hun midden waren. Diverse familieleden van AZ-spelers, -trainers en -bestuursleden zaten niet in de twee vakken voor uitfans, maar kregen een plekje op de hoofdtribune in het London Stadium. Algemeen directeur Robert Eenhoorn zag dat zij werden belaagd door enkele thuisfans.

Hij greep direct in en zorgde ervoor dat de AZ-aanhang werd ontzet en een nieuwe plek kreeg. Onder meer de vriendin en kinderen van Pascal Jansen bevonden zich in dat vak, evenals de vrouw van Eenhoorn. Jansen kreeg na afloop pas te horen wat zich op de tribunes had afgespeeld.

'Ze zaten ergens boven ons', lichtte Jansen na afloop toe op een persmoment. 'Ik weet niet precies waar, maar we moeten het ook niet groter maken dan het is. De fans waren er niet blij mee en na onze goal ontstond er wat consternatie. Robert is even bij me geweest om me gerust te stellen. Ik heb ze net even gesproken en alles is weer in orde. Ze waren wel geschrokken, maar zitten nu veilig in de bus.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer West Ham United
Meer over West Ham United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.