Fabián Ruiz schiet Napoli in extremis naar koppositie in Italië

Napoli is de nieuwe koploper van de Serie A. In de slotfase leek het een 0-1 voorsprong weg te geven door een goal van Lazio-aanvaller Pedro, maar Fabián Ruiz maakte in de extra tijd toch de winnende treffer.

Lazio
Lazio
1 - 2
Napoli
Napoli

Door het 1-1 gelijkspel van AC Milan van afgelopen vrijdag tegen Udinese en de 0-0 van Inter bij Genoa, wist Napoli voor de wedstrijd al dat het de koppositie kon overnemen. Het spel van Napoli leek er in de eerste helft onder te lijden. Lazio was de betere ploeg, maar kon het overwicht niet omzetten in enorme kansen of zelfs doelpunten. Mede daarom zochten de ploegen de kleedkamers in Rome op met een 0-0 stand.

In de tweede helft kroop Napoli wat meer uit zijn schulp. Na scherp druk zetten op de verdediging van Lazio kreeg Lorenzo Insigne de bal op de rand van het zestienmetergebied aangespeeld door Eljif Elmas. Hij plaatste de bal knap in de rechterhoek: 0-1.

Lazio leek even een punt over te houden aan het duel. Twee minuten voor tijd nam Pedro de bal fraai op zijn linkerschoen vanaf de rand van het zestienmetergebied. De bal belandde in de linkerhoek: 1-1. In de extra tijd won Napoli alsnog. Insinge legde de bal opzij, waarop Fabián Ruiz de bal mooi om de doelman heenkrulde: 1-2.

Door de zege staat Napoli zoals gezegd eerste in de Serie A. Het heeft net als AC Milan 57 punten, maar beschikt over een beter doelsaldo. Internazionale heeft nog een wedstrijd tegoed en twee punten minder. Lazio is terug te vinden op de zevende plaats.