FA start onderzoek naar schimmige Sancho-deal City

Reacties

De Engelse voetbalbond (FA) heeft een onderzoek ingesteld naar de beschuldigingen van Der Spiegel aan het adres van Manchester City. De kampioen van Engeland zou de zaakwaarnemer van Jadon Sancho, inmiddels een revelatie in de Bundesliga bij Borussia Dortmund, een illegale betaling van 230 duizend euro hebben gedaan toen hij in maart 2015 op zijn veertiende overkwam van Watford.

FA start onderzoek naar schimmige Sancho-deal City

Volgens FIFA-regels mag er bij het aantrekken van een minderjarige speler geen vergoeding worden betaald aan een zaakwaarnemer. City probeerde die regel te omzeilen door Emeka Obasi, de vertegenwoordiger van Sancho, 230 duizend euro te betalen voor scoutingswerkzaamheden in Zuid- en Centraal-Amerika.

Der Spiegel heeft ook een e-mail onder ogen gekregen van City aan de vader van Sancho. Daarin werd geschetst wat zijn zoon kon verdienen aan salaris en bonussen als hij eenmaal een profcontract zou tekenen. De club maakte in een reactie via een advocaat duidelijk dat de mail niet als aanbieding moest worden gezien.

De FA heeft tegenover Engelse media bevestigd dat het werk maakt van de zaak. City reageerde onlangs al op de beschuldigingen. 'We gaan niet inhoudelijk in op materiaal dat uit de context gehaald is en bovendien gestolen is van de City Football Group en Manchester City. De poging om de club te schaden is doorzichtig.'

Financial Fair Play
Er loopt ook al een onderzoek naar City van de UEFA in het kader van de Financial Fair Play-regelgeving, ook op basis van via Football Leaks uitgelekte informatie. In januari liet UEFA-onderzoeker Yves Leterme zich al ontvallen dat uitsluiting van Europese competities dreigt als het klopt wat wordt geschreven over The Citizens.

Het nieuws over de schimmige Sancho-deal kwam op een saillant moment naar buiten. Vrijdag kreeg Chelsea door de FIFA een zware straf opgelegd voor het overtreden van regels aangaande het vastleggen van jeugdspelers. De Londenaren mogen in de komende twee transferperiodes geen aankopen doen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.