Transferban dreigt voor Manchester City na illegale betalingen

Reacties

Manchester City zit door nieuwe openbaringen van Football Leaks in de problemen. Uit gepubliceerde documenten blijkt dat de Engelse topclub illegale betalingen heeft gedaan aan families van jeugdspelers.

Transferban dreigt voor Manchester City na illegale betalingen

Het is geen geheim dat Manchester City over de hele wereld zoekt naar jonge talenten die de jeugdopleiding kunnen versterken. Nu blijkt dat de families van tenminste acht spelers jonger dan achttien enorme bedragen hebben ontvangen om maar voor City te kiezen.

Eén van die spelers is Mathias Bossaerts, die tegenwoordig uitkomt voor NEC. De familie van de Belgische verdediger ontving 200.000 euro om hen te overtuigen voor City te kiezen. Een ander document laat zien dat City 12.500 euro betaalde aan de familie van een jongetje dat in de Onder-8 speelde onder het mom van 'verhuiskosten'.

Wanneer City schuldig wordt bevonden aan het doen van betalingen aan families van jeugdspelers, hangt de club een transferban van een jaar boven het hoofd. Een dergelijke ban zou niet alleen gelden voor de jeugdopleiding, maar ook voor het eerste elftal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.