UEFA wil regels aanscherpen en waarschuwt topclubs

Reacties

De UEFA zou achter de schermen werken aan een aangescherpte variant van Financial Fair Play. Dat bericht Sport Bild woensdag.

UEFA wil regels aanscherpen en waarschuwt topclubs

Het is de bedoeling dat clubs in de toekomst de transfersommen nog maar mogen uitsmeren over drie in plaats van vijf seizoenen. In dat scenario zou bijvoorbeeld de Neymar-transfer drie keer voor 74 miljoen euro worden aangeslagen bij Paris Saint-Germain, in plaats van vijf keer 44,4 miljoen euro.

De hele gedachte achter Financial Fair Play is dat de uitgaven en inkomsten van clubs met elkaar in balans moeten zijn. Uit onthullingen van Football Leaks vorig jaar bleek dat Paris Saint-Germain en Manchester City de regels probeerden te omzeilen met overgewaardeerde sponsorcontracten. Het principe van Financial Fair Play is juist dat deze marktconform dienen te zijn.

Georg Pangl, die als secretaris-generaal van de belangenvereniging van Europese competities deel uitmaakt van een UEFA-werkgroep over Financial Fair Play, geeft vast een waarschuwing. 'Bij een nieuwe overtreding ben ik er een voorstander van een club uit te sluiten van Champions League-deelname, hoe groot deze club ook mag zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.