Extreem productieve Ogbeche wil ook NAC Breda pijnigen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Met de Brabantse clash tussen Willem II en NAC Breda wordt vrijdagavond de vijftiende speelronde op gang geschoten.

Extreem productieve Ogbeche wil ook NAC Breda pijnigen
 
Aftrap:20.00 uur
Scheidsrechter:Bas Nijhuis
Laatste 5 Eredivisie-duels Willem II:5 punten
Laatste 5 Eredivisie-duels NAC Breda:5 punten

Actueel

• Met dank aan het koningskoppel Bartholomew Ogbeche en Fran Sol rekende Willem II afgelopen weekeinde overtuigend af met Heracles Almelo, waardoor het steeg van de vijftiende naar de veertiende plaats. NAC Breda maakte zondag ten koste van Excelsior een einde aan een zwakke serie en klom daardoor naar plek vijftien.

• Ogbeche scoort dit Eredivisie-seizoen gemiddeld eens in de 49 minuten. Geen enkele speler met minimaal twee doelpunten presteert beter dan de 33-jarige Nigeriaan.

NAC Breda zette dit Eredivisie-seizoen al drie keepers in: Mark Birighitti, Andries Noppert en Nigel Bertrams. In de vorige zeven jaar dat de Brabanders actief waren op het hoogste niveau kwam slechts één sluitpost in actie: Jelle ten Rouwelaar.

Willem II rekende afgelopen weekeinde overtuigend af met Heracles Almelo.
Ook NAC Breda beleefde een goede generale voor de derby, het won van Excelsior.

• In de afgelopen tien speelrondes veroverde Willem II veertien punten, slechts vijf teams pakten in deze periode nóg meer punten.

• Als speler én als trainer leed Erwin van de Looi geen enkele nederlaag tegen NAC Breda. En dat terwijl de Willem II-coach het al tien keer opnam tegen de Bredanaars (vier zeges en zes gelijke spelen).

Angeliño creëerde dit seizoen liefst 28 kansen, minimaal vijf meer dan elke andere verdediger in de Eredivisie.

Historie

• Willem II zette twaalf van de vorige dertig Eredivisie-thuiswedstrijden tegen NAC Breda in winst om. Elf keer triomfeerden de bezoekers en zeven ontmoetingen kenden geen winnaar.

Bij veel recente edities van Willem II - NAC Breda zat het venijn in de staart. In liefst vier van de laatste zes ontmoetingen veranderde het resultaat door een goal in de tachtigste minuut of later.

De laatste 5 Eredivisie-edities van Willem II - NAC Breda:

SeizoenUitslag
2008/092-0
2009/101-2
2010/110-1
2012/131-1
2014/152-1
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.