Speler van de Week: Ogbeche, Willem II-stier in derbyvorm

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Deze week was het kiezen uit Willem II-uitblinkers, met Bartholomew Ogbeche als uiteindelijke winnaar.

Speler van de Week: Ogbeche, Willem II-stier in derbyvorm

De 33-jarige Nigeriaan is immers in bloedvorm. Lang moest hij wachten op zijn eerste speelminuten dit Eredivisie-seizoen. Een zware knieblessure hield hem aan de kant. Met korte invalbeurten tegen Ajax en AZ kon de spits eind oktober en begin november al warmdraaien.

En vanaf dat moment doet Ogbeche weer wat hij het liefst doet: scoren. Tegen Sparta was hij één keer trefzeker, vorige week tegen VVV-Venlo zelfs drie keer. Zaterdag was hij wederom goud waard voor Willem II. Met twee goals gidste hij de Tilburgers langs Heracles Almelo: 3-1.

De zege van zaterdag was nog maar eens de bevestiging dat Willem II over een uiterst trefzeker spitsenduo beschikt. Ook Fran Sol blonk immers uit. De twee vierden de treffers op originele wijze, met Ogbeche als stier en Sol als de matador.

Ogbeche, die een in de zomer aflopend contract heeft, verzamelde inmiddels in 299 minuten al zes goals. Het is veelzeggend dat hij dit seizoen meer goals achter zijn naam heeft staan dan Eredivisie-wedstrijden.

Van de Looi beseft dat hij goud in handen heeft. 'We speelden met durf, lef en voorin hebben we twee jongens die makkelijk scoren en voor iedere tegenstander lastig te bespelen zijn. Ze vinden makkelijk het net. Als Sol niet scoort, doet Ogbeche het wel. En vandaag deden ze het dus allebei', sprak hij na Heracles-thuis.

Bij de vorige club van Ogbeche, SC Cambuur, is de aanvaller nog altijd geliefd. Niet in het minst omdat hij trefzeker was tegen rivaal en streekgenoot SC Heerenveen. Wat dat betreft komt de doelpuntenregen nog beter uit, vrijdag wacht voor Willem II de altijd beladen derby tegen NAC Breda. Voor Ogbeche is dat dus een nieuwe gelegenheid om uit te groeien tot publiekslieveling en uitgerekend in eigen huis voor even Koning Willem II te zijn.

De topvijf van speelronde 14

SpelerClubCijfer
1. Bartholomew OgbecheWillem II8
2. Fran SolWillem II7,5
3. AngeliñoNAC Breda7,5
4. Ismail AzzaouiWillem II7,5
5. Stefan TheskerFC Twente7

Algemeen klassement

Ryan Thomas voert nog altijd de Eredivisie-dans aan. PSV-aanvaller Hirving Lozano is nog altijd zijn naaste belager. Bekijk hieronder de overige spelers die hoge ogen gooien.

SpelerClubCijfer
1. Ryan Thomas PEC Zwolle 6,86
2. Hirving Lozano PSV 6,79
3. Alireza Jahanbakhsh AZ 6,69
4. Steven Berghuis Feyenoord 6,63
5. Nicolai Jørgensen Feyenoord 6,6
6. Jeroen Zoet PSV 6,58
7. Brandley Kuwas Heracles Almelo 6,55
8. Santiago Arias PSV 6,5
8. David Neres Ajax 6,5
10. Marco van Ginkel PSV 6,46
10. Karim El Ahmadi Feyenoord6,46
12. Deroy Duarte Sparta Rotterdam 6,44
13. Stijn Schaars SC Heerenveen 6,43
14. Jürgen Locadia PSV 6,42
14. Zakaria Labyad FC Utrecht 6,42
14. Milot Rashica Vitesse 6,42
14. Luigi Bruins Excelsior6,42
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.