Ogbeche en Sol helpen Willem II aan zorgeloze avond

Heraces Almelo heeft zaterdag bij Willem II een flink pak slaag gekregen. Het koningskoppel Bartholomew Ogbeche – Fran Sol had de Tukkers al na twintig minuten gesloopt (3-1).

Heracles-trainer John Stegeman opteerde voor een 3-4-3-opstelling in de hoop een einde te maken aan het uitcomplex van zijn ploeg die dit seizoen buiten Almelo slechts één punt had gepakt. Het pakt faliekant verkeerd uit voor de Tukkers, die na 45 minuten met het schaamrood op de kaken en 'slechts' een 3-0 achterstand de kleedkamer opzochten.

Bij Willem II was de stemming tijdens de rust ongetwijfeld euforisch. De Tilburgers sneden als een mes door de Almelose defensie. Al in de tweede minuut ging Brandley Kuwas in de fout, waarna Ogbeche op aangeven van Ismail Azzaoui dicht bij de 1-0 was.

De bal ging nog voorlangs, maar het bleek uitstel van executie. Enkele minuten later was het alsnog raak. Na een voorzet van Ben Rienstra brak Sol de ban met een hoogstandje. De Spanjaard maakte achter het standbeen zijn eerste treffer na zijn rentree na een zware periode.

Het bleek de opmaat voor een wonderlijke eerste helft voor Willem II. De Tricolores bleven aan de ene kant schade bespaard dankzij twee fraaie reddingen van doelman Mattijs Branderhorst en konden aan de andere kant met kinderlijk gemak zoeken naar meer doelpunten.

Ogbeche toonde zich daarbij de man in vorm. Met twee treffers in acht minuten tijd beslechtte hij de wedstrijd al halverwege de eerste helft in Tilburgse voordeel. Bij de 2-0 kopte hij knap raak na een voorzet van Thom Haye. Sol, die de bal kreeg na een beroerde terugspeelbal van Jamiro Monteiro, was de aangever van de 3-0.

Gedwongen door de achterstand gooide Stegeman in de tweede helft zijn plannen overboord met onder meer het wisselen van zijn vleugelaanvallers Kristoffer Peterson en Kuwas. Maar de opgelopen schade was te groot om nog met een positief resultaat huiswaarts te keren.

Willem II was in de tweede 45 minuten feller en gevaarlijk dan Heracles, maar liet na het feest van de eerste helft na rust verder te omlijsten met meer doelpunten. In de 86ste minuut redde Sebastian Jakubiak de Heracles-eer door koud in het veld zijn seizoendebuut kleur te geven. Maar het bleek niet meer dan een treffer voor de statistieken en een smetje op de mooie avond voor Willem II.

Door de overwinning klimt Willem II naar de veertiende plaats in de Eredivisie, waar Heracles veroordeeld blijft tot de middenmoot.