Extra cornertraining helpt Excelsior niet: 'Eén iemand doet zijn job niet'

Reacties

Het huidige Excelsior is deze eeuw de slechtst presterende ploeg in de Eredivisie als het gaat om hoekschoppen verdedigen. Tegen AZ ging het weer mis. 'Hier hebben we veel op getraind.'

Extra cornertraining helpt Excelsior niet: 'Eén iemand doet zijn job niet'
© Pro Shots
AZ
AZ
4 - 0
Excelsior
Excelsior

'Ongelooflijk, het begint echt een ding te worden', verzuchtte Excelsior-middenvelder Kenzo Goudmijn na afloop van de nederlaag met AZ bij ESPN. Dat is een understatement: de 1-0 van Dani de Wit was de vijftiende tegengoal uit een hoekschop voor Excelsior dit seizoen. Met nog negen wedstrijden te gaan hebben de Rotterdammers daarmee al een negatief eeuwrecord te pakken.

Verder zei Goudmijn niets over het doelpunt. Terwijl de huurling van AZ juist de speler was die een stapje naar voren zette, voordat De Wit ongedekt kon koppen. 'Die was eruit gelopen', zei doelman Stijn van Gassel na afloop zonder Goudmijn te noemen. 'Dani de Wit is kopsterk en wil dat vanuit alle hoeken en standen doen. Net diegene laten wij telkens vrij. Vooraf zeiden we: die moet geblokt worden.'

'Er is één iemand die zijn job niet nakomt', erkende ook trainer Marinus Dijkhuizen, die vooraf nog juist vertelde dat Excelsior extra scherp bij corners zou zijn. 'Hier hebben we veel op getraind. Dan zak je door de grond', zei hij over de goal die uiteindelijk een ruime nederlaag inleidde.

Daarmee verloor Excelsior voor het eerst sinds maart-april 2019 zes competitieduels op rij. Toen werden het er uiteindelijk zeven. Volgende week hoopt Excelsior dat te voorkomen, als directe concurrent RKC Waalwijk op bezoek komt.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
Excelsior
31
5
11
15
46-66
-20
26
16
RKC Waalwijk
31
6
7
18
31-52
-21
25
17
FC Volendam
31
4
7
20
30-75
-45
19
18
Vitesse
31
5
5
21
25-70
-45
2
* Actueel tot en met 28 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Excelsior
Meer over Excelsior
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer K. Goudmijn
Meer over K. Goudmijn
Meer S. van Gassel
Meer over S. van Gassel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.