Ook Sutalo is de klos bij Ajax: 'Dat is kelderklasse...'

Reacties

Hoewel Ajax ternauwernood nog een punt veilig wist te stellen tegen Excelsior, zijn er weinig goede woorden voor de Amsterdammers. Het penaltymoment rond Steven Bergwijn bleek het kantelpunt in de wedstrijd te zijn, maar ook Josip Sutalo ligt onder een vergrootglas. Marciano Vink, Karim El Ahmadi en Anco Jansen waren bij ESPN behoorlijk kritisch.

Ook Sutalo is de klos bij Ajax: 'Dat is kelderklasse...'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 2
Excelsior
Excelsior

Diep in de slotfase werd alsnog een punt uit het vuur gesleept, maar dat verzacht de pijn amper. 'Ajax speelde gewoon weer niet goed. Als je een kans hebt om AZ van de vierde plek af te stoten of de vijfde plek veilig te stellen, en je begint zo... Tegen FC Twente zagen we in de tweede helft een heel ander Ajax, maar tegen Excelsior was het weer hetzelfde. Excelsior bepaalde in de Arena en Ajax werd bij vlagen van het kastje naar de muur getikt', aldus Vink bij Voetbalpraat.

Bergwijn maakte een overtreding op Mimeirhel Benita en moest met rood vertrekken. Door de 1-1 kon Excelsior de controle grijpen in Amsterdam. 'Het is tekenend voor het Ajax van dit seizoen dat de onderlinge afstand veel te groot is', zei El Ahmadi, die onder meer naar Sutalo wees. 'Bergwijn maakte de fout, maar als je ziet wat Sutalo deed, zomaar weglopen uit het centrum. Als centrale verdediger moet je dit beter herkennen, hij keek te weinig om zich heen en was te veel bezig met zijn eigen man. Er zijn vaker rode kaarten gevallen bij Ajax omdat ze te laat zijn. Ik vind het een domme rode kaart, maar dit is als centrale verdediger ook niet nodig. Het ergste vind ik dat je in de Arena geen druk op Excelsior kunt zetten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook Jansen keek niet alleen naar Bergwijn. 'Er is geen druk op de bal en toch stapte Sutalo uit om een speler die van eigen helft kwam buitenspel te zetten. Dat is kelderklasse... Er straalde niets vanuit, het was zó slordig.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.